Nog even een plaatje vanuit de DragonFly naar de NK-wedstrijd locatie.

Vanochtend werd de uitslag van de taak bekend gemaakt. De dagwinnaar was Arne, en op 10 minuten na, omdat Joost de parameters niet compleet had ingevuld, en daardoor wat tijd heeft verloren tijdens het vliegen werd Joost. Sander had een knappe derde plaats.

1e dagprijs een gouden beeldje en de overige prijzen waren heerlijk sappige sinaasappelen.

Deze dag liep anders dan we zouden willen, want de wind bleef toch wel te hard, namelijk 115/10kts met guests van 15 kts .

Onze eigen weerman kon haarfijn uitleggen hoe de dag zou gaan verlopen. En achteraf bleek dit ook zo te zijn.

Crosswind mag 7 kts bedragen. Berekening. Als je dit berekend in het programma, dan kom je op 12,7 kts crosswind en dat is helaas te veel. Later zou de wind gaan afnemen maar nog haakser zijn. Dus hoe mooi thermisch de dag ook mag zijn, de safety commissie heeft terecht de taak gecanceld. Tussendoor heb ik nog met de broer van de dienstdoende havenmeester Koos een vluchtje gemaakt ik hoop dat hij ervan genoten heeft. Coen en ik zijn ook nog even havenmeester geweest voor Yordy & Fred en Henk. Om 19:30 is de wind echt gaan liggen en konden Cor en Adrie nog een paar sleepvluchtjes maken. Voor Cor was het alweer 3 jaar geleden en is inmiddels op respectabele leeftijd. Dus voor beide een gezonde spanning. De sleep ging goed en op het filmpje van Henk kan je duidelijk zien dat hij heel relaxed achter de DragonFly vliegt. Henk vroeg me ook nog om even mee te mogen vliegen. Dit gaat niet tijdens een sleep, dus hebben we even voordat Adrie klaar zou zijn met het opbouwen van zijn vlieger in de DragonFly gaan vliegen. Later heeft Adrie ook nog heel mooie avondvluchten gemaakt met de ondergaande zon.

Op final in avondvlucht van Adrie
Adrie in volle glorie