De week begint met 2e Pinksterdag. Zondag was Paul met zijn gezin al aangekomen. De tent hadden ze in mum van tijd opgezet en de vrolijke kinderen dartelden met veel plezier over het pas gemaaide gras. De bedoeling was om de volgende ochtend op tijd te kunnen beginnen. Heleen en ik waren al standby, brandweerdeur geopend, pre-flight van de DragonFly check. De jongens kwamen wat later aan en begonnen de pre-flight check voor de tandemvlieger. Om 8u precies ging de DragonFly de lucht in voor zijn eerste verkenningsrondje. De bovenwind was inderdaad best wel aanwezig, maar voelde wel laminair aan. Erik M had zich aangeboden om als eerste de les te gaan ontvangen. Achteraf bleek dat de wind zodanig was toegenomen dat het bij één lesvlucht is gebleven. Heel jammer voor Paul, maar je wil tenslotte wel de lucht in om te leren vliegen. Als de sterke bovenwind ervoor zorgt dat je slechts een enkele bocht kan draaien en alleen maar kan vliegen met de wind recht op de neus. Dan kan je beter een volgende keer afwachten. Paul heeft nog wel een kleine beleving in de DragonFly gehad, om toch nog even het luchtruim te proeven.

Woensdag was zomaar ineens een prachtige zomerse dag tussendoor.

De motoren waren er niet, dus er kon volop genoten worden van de zang van de graspiepers tijdens de rust.

Chris, Judith en Lars waren er al vroeg bij, zodat Heleen ook daadwerkelijk om half 8 van start kon gaan met de cursus: “Slepend leren deltavliegen”. Later kwamen Bertrie en Mark nog langs voor een tandem-introductievlucht. Chris is zo enthousiast dat hij ook nog een thermiekvlucht heeft kunnen maken. Voor Chris is niets te gek.

Lars merkt steeds meer dat hij feeling krijgt voor het besturen van de delta en kleine turbulenties vallen hem niet eens meer op, omdat hij dit automatisch weet te verwerken. Ivo was ook nog even langsgekomen net voordat hij naar zijn werk ging. Hij viel met de neus in de boter, want zag nog precies de vlucht van Judith en hun prachtige landing. Judith heeft al vaker gevlogen. Ze vond het toch heel vertrouwd samen met Heleen en ze werkte goed samen.

Stoeltjes van Lars zitten heel comfortabel. Gentleman Chris ging ook netjes staan voor Judith.

Bertrie had een 360° camera bij en mocht deze op de tandem plaatsen van Heleen. Iemand zou hier later een leuke video van gaan maken. Judith en Chris hadden ook nog allerlei opnames gemaakt vanuit een andere hoek. Deze opnames kunnen ervoor zorgen dat het een interessante film gaat worden. Zelf heb ik ook nog opnames die ik zal doorsturen naar Bertrie.

Later kwam Mark met zijn vader aan. Mark (drone-piloot) had nu al een grote glimlach met het idee, dat hij zo zou gaan vliegen. Nou, Mark heeft samen met Heleen de show van vandaag gestolen hoor. Lekker lang in de lucht zwevende op de thermiek. Vader natuurlijk ook helemaal trots. Volgens mij zou vader ook wel willen.

Mark is nog steeds aan het nagenieten. Dit was weer een mooie kennismaking met het deltavliegen.

Een mooie dag was het vandaag. Van 8 tot 12 gevlogen. Spulletjes opgeruimd en Heleen ging met de studenten naar het paviljoen voor het theoretische gedeelte. Ik heb samen met Connie in de middag lekker kunnen genieten van het zonnetje met hapje en drankje. Vakantiegevoel was wel heel sterk aanwezig.