De traditie van de DragonFly-bokaal uitreiking is in het 1e weekend na Sinterklaasavond. Dan zijn de locaties al volop in traditionele kerstsfeer omgetoverd. Vanzelfsprekend geeft dit een warme en gezellige sfeer tijdens het eten en drinken met de genomineerde piloten. Helaas gaat door omstandigheden de 15e DragonFly bokaal uitreiking dit jaar niet door.

Toch ga ik een aantal mensen nog even in het zonnetje zetten.

Een aantal deltapiloten hebben de vluchten op DHV geüpload en met deze gegevens van de 3 beste vluchten is een score berekend.

Super gefeliciteerd Coen met het behalen van de ‘DragonFly-bokaal’ en dan nog wel voor de 4e keer vanaf 2008. Gijs zat er dicht bij en alle andere deltapiloten die de moeite hadden genomen de track te uploaden op de DHV-XC-site hebben ook een mooie XC-score laten zien. Het belangrijkste blijft natuurlijk, dat er gewoon leuk gevlogen is en dat er mooie vluchten gemaakt zijn.

Zo ook Heleen van de Bos (vliegschool Randonaero) en Martin van Helden hebben vanaf EHST te Stadskanaal heel veel starts gemaakt in 2023. Echte sportlui hoor! Top.

Het jaar 2023 is een buitengewoon mooi vliegjaar geweest met veel prachtige vluchten. Op naar het volgende vliegseizoen, en dat Heleen ook weer een aantal mensen kan solo laten gaan, zodat er steeds meer deltapiloten gaan komen die fijn kunnen vrijvliegen op vliegveld EHST te Stadskanaal.

Vrijdagavond 29 december hebben Coen, Cornelia, Heleen, Connie en ik toch een klein beetje DragonFly-bokaal 2023 uitreiking gedaan bij Tony’s Dolce Vita te Stadskanaal. We waren allen al in het noorden, dus dat was mooi gecombineerd.