KLIK

De weersverwachting voor donderdag was eigenlijk best wel okay. Later bleek het heel de dag bewolkt en zou het over de hele dag genomen goed cursisten weer zijn geweest. De lucht was zo glad als wat.

Bob en Wim vonden het helemaal niet erg dat het niet zo thermisch was, want ze wilden zo voor een lange tijd geleden gesleept te hebben, rustige omstandigheden. De mannen deden het perfect. Keurig in positie achter de DragonFly. Je zag aan Bob in de lucht, dat hij er zin in had. Hij was namelijk allemaal scherpe bochten aan het draaien. Met landen had hij vooraf de keuze gemaakt om op de voeten te landen om of op de wielen. Wim ging ook prachtig en wist zo lang mogelijk in de lucht te blijven. Het te vliegen circuit had nog enige aandacht nodig en ging zich daar goed op focussen. Martin heb ik ook nog gesleept, namelijk als eerste. Maar Martin was nog steeds niet terug op het veld en in geen velden of wegen te bekennen in de lucht. Hoe krijgt hij het toch voor elkaar om telkens bij zo’n bewolkt weer boven te blijven. Ik vind het super knap hoor. In de avond zijn Martin, Connie en ik nog lekker pizza gaan eten in Stadskanaal bij Dolce Vita (Tony)

Vrijdag werd een mooiere dag, alhoewel de wind er voor zorgde dat de thermiek moeilijk te houden was. Bob had ook nog besloten om nogmaals naar EHST te komen, omdat dit weer een opstap zou zijn naar meer gehobbel in de lucht en een lichte crosswind. Nou, ik kan wel zeggen dat Bob geslaagd is hoor, want hij bleef ondanks de onrustige lucht keurig achter de DragonFly. Coen en Cornelia kwamen ook nog om in de middag even naar Ameland te vliegen, om daar een soort van heerlijke vakantiestemming te proeven. Na het landen en een vriendelijke begroeting van de havenmeester, werden ze in het Engels aangesproken of ze misschien graag iets wilde drinken op terras door een lief aziatisch meisje. Het leek echt de andere kant van de wereld zei Cornelia nog. In de avond hebben we gezellig met z’n allen gegeten op de camping. Aangezien het zo ontzettende rustig werd in de lucht met geen zuchtje wind. Leon en Wilfried hebben nu nog een relaxte avondvlucht kunnen maken. Ze hebben genoten van de sereniteit. Komende woensdag is het misschien ook weer lekker weer. We gaan ervoor.