Nico viert zijn verjaardag op EHST

Van harte gefeliciteerd Nico op deze mooie oktober donderdag. Ook jij hebt weer een paar mooie vluchten kunnen maken. Volgens mij gaat het steeds vertrouwder, zoals ik ook van Heleen hoor. En Lars gaat ook prima. Erik heeft ook weer 2 solo vluchten gemaakt en merkt toch dat de focus veel energie kost.

Hans kwam later op de middag ook nog een paar vluchten maken, want hij heeft bijna voldoende sleeps gemaakt met verschillende omstandigheden. Voor vandaag is de optie zonder staartvin op de kiel aan de orde. Wow e, je moet ineens op 2 dingen te gelijk gaan letten. Als je een giercorrectie maakt, moet ook de pitch onder controle worden gehouden. Ik heb aan het eind van de runway gereleased, omdat ik vond dat de hoek te groot aan het worden was. Hans is weer netjes op de voetjes geland en ik kon de sleeplijn makkelijk terugvinden aan de zijkant van de runway. That was a bit different cookies…. Gelukkig liet het weer zich nog een beetje redelijk te houden aan het einde van de middag, zodat nu een nieuwe sleep gedaan kon worden met een extra focus op pitch en gier tegelijk. Na de start even zoeken, maar daarna helemaal perfect. Ik heb ook nog voor de verandering op hoogte een aantal kleinere cirkels gemaakt, die keurig in positie werden gevolgd en de speedy-test. Heb de snelheid met ongeveer 15 km/u vermeerderd. En dat ging ook helemaal prima. Super goed gedaan Hans. Een tip van Hans: Als het vochtig weer is, gebruik dan geen geprofileerde handschoenen, want deze glijden als stenen in joelbak over de aluminium uprights.

Heleen had ook nog een super enthousiaste passant Jeanet, die ontzettend had genoten van de tandemvlucht. Er was zelfs tijd over om een testvlucht te maken met een spiksplinter nieuw toestel. Ik vind de nieuwe vlieger natuurlijk fantastich, omdat er veel groen in is verwerkt. Ik moest daar natuurlijk even een fotootje van schieten. Waarop Erik dacht, wat is Rinus nu daar op de grond aan het doen?

Martin had me nog een app doorgestuurd om te kijken wat voor grote paddestoelen er toch ineens op het vliegveld zijn. Hoogstwaarschijnlijk zullen het de Grote Weidechampignons zijn, maar of deze eetbaar zijn durf ik niet aan. De supermarkt zou de bakjes al vol hebben met 1 chamignon.