Informatie: ( klik HIER )

Zondag was het lang wachten. De cumuli bleven net te ver weg. Het grasmaai team uit Onstwedde had dus alle tijd om het aangeharkte gras op te halen. Wel hebben de deltapiloten even de vlieger moeten verplaatsen om de gang er in te houden. Dank Jan Hendrik voor het maaien, zodat de delta piloten makkelijker konden landen. Fred had de stoute schoenen aangedaan en ging als eerste vertrekken. Het was ongelooflijk maar hij bleef in de grijze lucht boven en heeft laten zien dat het kan. Edith, Sebastian en Valerie hebben Karin geholpen met het halen van de dolly’s. Coen had wel iets bijzonders meegemaakt. Had hem gesleept naar Francois en Michiel. Er was wel wat, maar stijgen hield niet over. Langzaam richting taak gedobberd op een nulletje en plots boven Stadskanaal, kwam er ineens een explosie van warme lucht naar boven, die Coen naar 1900 drukte. Coen dacht echt wat gebeurd hier ineens in grijze soeplucht? Dat was wel een mooi kadootje. Erik had ook een blijvende glimlach op zijn gezicht, dus hij had het naar zijn zin gehad. Ik vond dat Michiel het ook goed gedaan had, alhoewel hij zelf vond, dat hij beter had gekund. Het blijven altijd uitdagingen. Gisteren zag de tracklog van Coen er uit als een uitgetrokken balpen veertje.

Nu was Sander aan de beurt en was er nog draaierig van. De tracks van T3 heb ik nog niet gezien, maar de meeste piloten hebben er toch een uitzonderlijke vlucht van kunnen maken. Cornelia was als laatste gestart rond 16:30u, en heeft laten zien dat je wel heel erg lang boven kan blijven op wat restthermiek. Goed gedaan Cornelia. Kei gaaf.

Om 18u was de prijsuitreiking gepland, echter werd dat wat later doordat alle tracks nog niet binnen waren en de complexiteit van het score-programma gaf Eppo ook bijna gebroken hersenen. Rob had nog wat aanwijzingen vanuit België kunnen geven en uiteindelijk had Connie op het laatst nog even meegekeken en een tip kunnen geven om toch een score te kunnen maken.

En ineens was de lijst er. Eppo kon de uitslag presenteren: 3- Fred Lanning, 2- Martin van Helden en 1- Coen Jansen.

Dank aan de score-man (Eppo), de meteo-man (Martin) en delta-ground-vrouw (Karin) en dolly girls (Edith, Valerie / boy (Sebastiaan), De 3D-Delta simulator opbouw en demontage (Rens) en natuurlijk de Havenmeesters, Henk, Harold en Wim. Volgens mij is het een geslaagde Knoalcup 2023 geworden, met veel blije gezichten en leuke berichten. Geen lijnen weg, geen breukstuk gebroken, geen calamiteiten. Top! Het is nu maandagmiddag, nu schitterend blauwe lucht met veel zon.

Zaterdag was een prachtige dag en zelfs zijn er een aantal persoonlijke records gevlogen vanaf EHST. Zo heeft Andreas een groot deel van de taak kunnen vliegen en heeft 38 km gehaald. François heeft 2 uur en 10 minuten gevlogen in de Swift. Ik zat nog te denken, van oh jee, als hij een buitenlanding gaat maken, zal er toch een trailer die kant op moeten gaan om de Swift te kunnen vervoeren.

Maar het is goed gekomen, hij kwam netjes terug op de thuisbasis. Emiel N heeft wel een spektakel laten zien, want hij heeft zijn eerste Nederlandse overlandvlucht onder leiding van mentor Martin gemaakt.

Emiel achter de DragonFly

Anderhalf uur en rond de 30 km van de taak gevlogen. Meerder malen naar wolkenbasis. Echt heel goed gedaan. Gefeliciteerd Emiel. Fred ging ook al zo super goed met 2u vliegen en een groot deel van de taak gevlogen te hebben op een hoogte van 2000m. Coen zijn prestatie was deze dag het beste, want op slechts 6 km na was de taak volbracht. Naar Borger met de wind mee ging goed, maar terug was het een hele uitdaging, omdat de tegenwind toch wel was toegenomen. Cornelia, Erik, Henk, Martin, Michiel, Otto, Rens en Sander hebben ook een mooie vlucht kunnen maken. Hadewych heeft nog een tussenstop bij Stadskanaal gemaakt van Den Haag naar Amsterdam vliegveld, en heeft nog even kunnen vliegen.

Even bijkletsen met Nico & Nicolette was natuurlijk ook gezellig. Eppo heeft weer heel veel aandacht besteed om alle tracks binnen te halen en een score te kunnen leveren. Later is hij ook nog starthulp geweest.

Vrijdagochtend vroeg in de ochtend was Jan Hendrik al rondom het vliegveld aan het maaien. Helemaal top! Dank je wel.

De 1e testvlucht is gedaan. De Knoalcup 2023 kan van start gaan.

Toch nog lekker weer geworden, wind was meest van de tijd recht op de baan en niet te hard. Later in de middag trok deze aan tot maximaal 11 kts.

Emiel deed voor het eerst mee met de Knoalcup en heeft een paar mooie vluchten gehad en een hele poos in de lucht gebleven. En de thermiek was niet echt makkelijk te te gebruiken. Een aantal piloten hebben mooie lange vluchten gemaakt. Eppo is ook druk bezig geweest met het implementeren van de wedstrijd in een speciaal programma. Henk heeft een goede daad gedaan om weer terug naar Exloo te rijden waar helaas Fred was gestrand met autopech. Volgens mij is alles weer op de rit en via ANWB is de auto naar de garage gebracht. Toch was Henk al vroeg kunnen starten achter Cornelia aan.

Karin bekijkt een mooie landing van Emiel

Karin heeft ook weer alle aandacht gehad voor het reilen en zeilen van de deltapiloten. Alles ging weer helemaal zijn gangetje. Dank je Karin. Jammer dat een een paar piloten autopech hadden vandaag, waardoor het vliegen uitgesteld moet worden. Ik geloof dat Martin ook heel tevreden kan zijn met de nieuwe instellingen van zijn vlieger. Erik liet al vroeg zien, dat er toch bruikbare thermiek aanwezig is. De dag hebben we leuk kunnen afsluiten bij Tony (Dolve Vita).

Rens had gisteren nog laat een 3D- delta simulator opgebouwd. Ik heb ook nog even gevlogen, maar dat voelt toch wel heel vreemd, zelfs de meeuwen komen onder je doorvliegen. Heel bijzondere gewaarwording.

Een “GO” voor de Knoalcup 12 t/m 14 mei 2013

De laatste periode is het weer in Nederland niet echt voorjaarsweer te noemen. Zo ook voor Jan Hendrik die het gras rondom de runway vorige week wilde maaien, maar dit niet kon waarmaken door alle nattigheid. Het ziet er naar uit dat a.s. vrijdag in de morgen een mogelijkheid zou kunnen zijn om te gaan maaien. Dit zou fantastisch zijn voor de deltapiloten en het landen een stuk eenvoudiger maken.

Komende weekend lijkt het erop dat er een beetje ruimte gaat komen voor de zon. Daarom laten we de “Knoalcup 2023” op vrijdag 12 mei van start gaan. De briefing zal om 10:30u beginnen in het paviljoen. Mocht je donderdagavond al willen arriveren, laat het dan even weten.

In ieder geval zien we elkaar vrijdag weer,