Adrie heeft een go gegeven voor de start van NK-sleep 2023. In de eerste briefing werd Fred Lanning nog in het zonnetje gezet en krijg zijn 2e prijs uitgereikt, die hij nog had verdiend in de bergen te Greiffenburg.

Het is prachtig zomers weer en ieder is goed gemutst. De thermiek vinden zal nog een hele uitdaging gaan worden met de aanwezige hoge luchtdruk. De meeste Nederlandse deltavliegtoppers zijn inmiddels aanwezig. Voor hun is het hier in Nederland een heel andere manier van vliegen. Zo in de bergen kan je 80 km vliegen op de hellingstijgwind bij de bergen. In Nederland zijn er geen bergen en moet men op heel veel andere kenmerken letten. Zo Arne ook zei, het is een hele uitdaging om 2 uur aan het werk te zijn in de lucht om uiteindelijk een 20 km afstand te kunnen bereiken en helemaal mooi is dan, dat je ook nog de taak kan vliegen en goal te halen. Ik zelf vond het heel leuk om piloten in dezelfde gaggle te plaatsen. De eerste dag was het heel moelijk om gebruik te kunnen maken van de thermiek.

De taak leverde dus niet zo heel veel punten op, maar het plezier was er niet minder om. Onne en Figo hadden het ook best naar hun zin en Gijs laat Figo al veel oefenen onder de delta. Als dat geen toekomstige piloot wordt, dan weet ik niet meer. Heel mooi.

Hadewych is ook nog gezellig naar EHST gekomen en heeft uiteindelijk 3 mooie landingen laten zien op haar Moyes. Ik was ook blij dat Ronald 3 mooie starts en sleeps heeft laten zien. Ik kan niet heel veel vertellen, omdat het al weer een week geleden is, dat ik tijd heb om naar de blog te kijken.

Keurig netjes in een rijtje geparkeerd, nadat de vliegers zijn neergelegd bij de opbouwplaats.

Het luchtruim in de ochtend en avond was voor de cursisten, de middag was voor de wedstrijdpiloten. Ik wil nog wel vertellen dat Heleen weer 2 deltisten solo heeft gekregen achter de DragonFly.

Gefeliciteerd Erik M en Michel, super goed gedaan. Zo ook laat Yan zien dat het solo slepen voor hem goed gaat. De jongste piloot (20) op dit moment in Nederland keurig in positie en anticiperend op het gedrag van DragonFly. Het voelt fijn om Yan te slepen. Ieder kan wel zeggen dat het een mooi NK weekend is geweest.

Zo ook hebben Mustafa en Cinam hun uiterste best gedaan om zaterdag avond ieder te voorzien van lekkere hapjes. Adrie nogmaals dank voor al het moois, want jij hebt er toch maar heel veel werk aan.