Camera en geluidsploeg van een omroep zijn de voorbereidingen aan het treffen voor een geplande uitzending.

In het weekend was er weer een nieuw clubje cursisten, die bij Heleen (Delta Flying Adventures) komen lessen. Frans, Remi en Sean hebben eindelijk de tijd kunnen vrij maken om te leren deltavliegen. De mannen hebben heel erg hun best gedaan met loopoefeningen, theorie, simulator handelingen en het weekend mooi kunnen afsluiten met rustige avondvluchten. Allen hebben best al veel geleerd. Zo vond ik dat Remi de pitch perfect onder controle had, en ik kon voelen dat Frans al heel wat stuurwerk had overgenomen van Heleen. Sean heeft eerder nog een sleep meegemaakt, dat de lucht toch heel erg turbulent was. Sean vond dit een mooie ervaring rijker. Dan merk je echt wel dat het leren en vertrouwen krijgen bij rustige lucht aan te bevelen is.

Tijdens de theorielessen waren Arne, Fred, Ivo, Joost en Martin zich aan het voorbereiden een spectaculaire FAI-driehoek uit te zetten van 177 km. Dit zou dan gelijk het Nederlands record verbeteren vanaf EHST, want deze staat nog steeds op Rob in ’t Groen met een driehoek van 147,0 km in 5 uur en 20 minuten. Men was er wel op bedacht dat de wolkenbasis hoog was en dat de instabiliteit matig was. Dus een flinke klus om dit te klaren. Fred en Ivo zijn een hele poos aan het vliegen geweest en wisten uiteindelijk toch terug te komen op EHST. Ik denk niet dat ze het plan hadden om zo’n grote driehoek te gaan vliegen. Uiteindelijk kwam heel laat in de middag Arne ook terug op het vliegveld.

Arne super blij met zijn vlucht. De taak was een enorme opgave in deze omstandigheden.

Hartelijk gefeliciteerd Arne, want je hebt toch een hele driehoek gevlogen van bijna 94 km.

Klik voor meer informatie over de vlucht.

Het was ook super leuk kennis gemaakt te hebben met de kennissen van Fred, namelijk Rogier en Fiep. Fiep en Sean hadden ook nog een beleving in de DragonFly meegemaakt. Wat fantastisch is het te zien toen ze enthousiast waren na de vlucht. Fiep kon niet uitgepraat raken tegenover Rogier. Sean lijkt het zelfs leuk als hij het deltavliegen onder de knie heeft om MLA te gaan leren vliegen. Wat me opviel tijdens de DragonFly vlucht dat hij met heel veel beleid en kleine stuurcorrecties het wispelturig beestje keurig in balans hield. Heel gevoelig dus. Connie en ik hadden ook nog een soort van goed nieuws gehad en sloten de avond af met een geluksvuurtje.

Heleen en Philip hadden tijdens de opendagen ook nog een fotowedstrijd gehouden. Een aantal mensen van de fotoclub in de omgeving hebben een aantal foto’s ingezonden waarvan men vond, dat het bijzondere foto’s waren. Philip had een aantal instructies aangegeven van hoe het beste shots genomen kunnen worden. Connie en ik hadden de eer om te jureren. Dit was nog niet zo eenvoudig, omdat er zoveel leuke foto’s voorbij kwamen, maar met de opdrachtstrekking, konden we een aardige selectie maken tenslotte kwam de eerste prijs in aanmerking voor Geert Groote. Van harte gefeliciteerd met de prijs, namelijk een introductievlucht met een MLA en instructeur.