Er was op woensdag weer een leuk clubje piloten op EHST. Judith gaat er ook helemaal voor en is heel leergierig. Het gaat ook fantastisch goed. Hans heeft laten zien dat de tandemvluchten goed gaan en dat de controle op pitch en bochten onder controle is. Dus vandaag is de dag dat ervaren piloot Hans achter de DragonFly solo gaat.

Bertrie wilde nog graag een tandemvlucht maken met Heleen, nog voordat ze komende week op vakantie gaat. De vorige keer heeft ze prachtige 360° videobeelden gemaakt. Ik weet niet of er deze keer beelden zijn. Het was een bijzonder vluchtje, er was op 80m hoogte gereleased en beide zijn netjes op de baan geland. Toen was er ook nog een enthousiaste toerist Max. Nou dat had ieder moeten zien, hoe blij en vol facinatie over het echt vliegen. Hij had eerder een parachute sprong gedaan, echter deze tandemvlucht was toch wel heel wat meer sensatie, vooral dat je ook zelf kon sturen en vliegen als een vogel dus.

Vrijdag is een dag geworden dat ik het meeste km’s heb gevlogen dit jaar.

Namelijk meer dan 154 km. Edwin, Ivo, Jochem, Judith, Lars, Lisette, Nico, Philip en onze Rob hadden de toestellen weer gecheckt en waren klaar om te gaan vliegen. Ivo had zijn vlieger anders afgesteld en dit gaf voor hem heel veel meer comfort tijdens het vliegen. Dat is dan toch weer mooi. Philip heeft zijn vlieger gecheckt klaar voor de reis naar Frankrijk. Ook heeft hij met Heleen een tandemvlucht gemaakt voor en is weer een ervaring rijker om gesleept te worden achter de DragonFly. Jochem had heel veel geluk als tourist, want is wel geruime tijd boven gebleven, omdat ze mooie thermiekbellen hadden gevonden. Lisette en Jochem hadden ook helemaal een goed gevoel gekregen van het vliegen. Voor Edwin was het een hele poos geleden, dat hij had gevlogen, en wilde de kans nemen om met de tandemvlucht achter de DragonFly het slepen onder de knie te gaan krijgen. Ik hoor van Lars dat het leerproces gestadig door gaat en dat het vertrouwen er steeds meer is. Hij wil ook steeds meer zelf gaan doen. Ja, en voor Connie en mij was het natuurlijk fantastisch dat onze zoon Rob, schoondochter Ellen en ons kleinkind Pippa op bezoek waren op het vliegveld. Rob greep zijn kans om na een heel lange periode niet gevlogen te hebben nu te gaan vliegen. Het weer zou volgens de verwachtingen niet zo goed zijn en maar een heel kort deel van de dag vliegbaar. In de ochtend hebben de cursisten volop kunnen vliegen, en in het middaguur stonden Ivo en Rob al klaar om een fractie van de thermiek te kunnen nemen. Het vliegen verleer je dus niet. Ik vond het er supergaaf uitzien en dan landen met 4 kts crosswind zag er helemaal prima uit. Rob vertelde wel dat er weer spieren gebruikt zijn die het al een tijdje rustig aan gedaan hadden na ruim een half uur vliegen.

Deze dag was wel een heel speciale dag, want na een heel lange tijd waren we met het hele gezin Connie, Rob, Ellen, Pippa en ik op het vliegveld. Ik kreeg via Connie ook nog een leuk berichtje binnen van Ellen. Het was blijkbaar al 8 jaar geleden dat Ellen in de lucht was geweest en vond het heerlijk om even met mij in de DragonFly het luchtruim te kiezen en te genieten van alle dimensies die dan naar voren komen. Was echt een onvergetelijke dag. Dat Pippa zo in een paar meter bij opa en oma was de volgende dag vond ze wel heel leuk. Terwijl ik zaterdagochtend al weer cursisten aan het slepen was, ging Pippa lekker bij oma spelletjes doen. Overdag heeft het heel veel geregend. De akkers hoeven voorlopig niet gesproeid te worden. Jan en Craig hebben nog gewacht tot 20u maar hebben toch maar besloten de vliegdag te beëindigen. Heleen, Jan en ik hebben alles netjes opgeruimd en de dag afgesloten.