Martin had al een paar dagen in de peiling dat het woensdag toch wel een mooie dag zou kunnen zijn met weinig wind. Er zou wel bewolking zijn. Een prachtige dag, waarop de nieuwe delta van Martin de eerste luchtproef kan ondergaan. Wat een super mooie gladde vleugel en idd met het slepen is het goed merkbaar dat er een nieuw strak zeildoek op zit. Geen spatje weerstand te voelen. Gefeliciteerd Martin met deze prachtige nieuwe aanwinst.

Eerst had ik natuurlijk een goede inspectiebeurt gedaan bij de DragonFly. De winterse achterblijfselen verwijderd en gaan proefdraaien. Altijd een spannend moment. De accu krijgt geen ondersteuning van een druppellader, dus zou er na 4,5 maand in de koude nog voldoende stroom inzitten? De startprocedure gevolgd zoals gebruikelijk en brbrbrbrb gelijk slaat de motor aan. Wow dat is een fijn gevoel. Heleen kwam rond middaguur ook aan en wilde graag een vlucht maken. Het kriebelde al een geruime tijd en nu is het eindelijk van gekomen.

Na het reinigen en proefdraaien lekker een tijdje in het luchtruim oefeningetjes gedaan. Yeah, ik kan het nog!

Heerlijk om te zien hoe Heleen en Martin aan het zweven zijn in de stille dikke lucht. Dat was weer een fantastisch begin van het vliegseizoen.

Wow, foto gemaakt door Heleen