Emiel en Martin waren vrijdag al op het vliegveld. Camper en tentje werden netjes uitgestald. Het waait te hard om te gaan vliegen, daarom is er ruimte voor het checken van de vliegmaterialen en vleugels. Bij de DragonFly zijn een aantal onderdelen preventief vervangen. Met de technische inzichten van Emiel en Martin zijn er keurige oplossingen gevonden. Zo ook is er manier gevonden om de uitlaat door herplaatsing meer ruimte te geven vanaf de startmotor. 1e Paasdag kan er gevlogen worden, weinig wind en recht op de baan. Zelfs het zonnetje brak regelmatig door in de middag. Emiel en Martin hadden de vlieger al opgebouwd staan en konden met de dolly naar startplaats runway 06 lopen.

Bart en Bob hadden de deltavlieger ook al vlot opgebouwd staan. Het was fijn dat Heleen er ook was, want een passant die uiteindelijk lid wil worden van de vliegclub Westerwolde wilde graag een tandemvlucht. De tip had hij gekregen van de dienstdoende havenmeester en werd even later met Bart in gesprek gebracht. Bart regelde dat Heleen haar tandem ging klaarmaken en aan mij of de DragonFly ook klaargemaakt kon worden voor een tandemvlucht. De introducé kon met een brede glimlach melden dat hij het een fantastische ervaring vond, en dat zelf sturen was mega. Er zijn prachtige vluchten gemaakt. Ieder was enorm blij deze mooie vliegdag niet gemist te hebben. En telkens weer als ik Martin sleepte had ik een bepaald plan, maar Martin koos dan zijn eigenplan en koppelde zich los om alleen verder te gaan. En hoe hij het doet, ik weet het niet, maat hij blijft gewoon weer onder de wolken plakken en is dan nog een hele tijd boven. Bob gaf nog de tip aan Emiel de wieltjes van de DragonFly op de horizon te houden, en inderdaad bij de volgende sleep was Emiel op de meest efficiente wijze er achter. Bart en Heleen hebben volgens mij ook nog een aantal opleiding wetenswaardigheden besproken, terwijl Bob hoog in de lucht was.

Bob helemaal in de nopjes, genietend van het magische uitzicht.

Met de DragonFly ging ook alles goed, en toch weer 88 km gevlogen.

Met de afsluiting van de vliegdag heeft Heleen nog een aantal baantjes taxien geoefend in de DragonFly. Die ervaring was ook weer heel bijzonder en het ging al heel goed moet ik zeggen. Later bij Tony lekker pizza’tje gegeten. Het was een leukje dagje zeg.