Inderdaad alweer week 40, je ziet de winkels al weer vol staan met kruidnoten en kerstartikelen. Je gaat zowaar al aan volgend jaar denken. Echter er kunnen nu met de klimaatverandering zelfs in oktober nog prachtige dagen komen. Zoals afgelopen zondag was het weer prachtig voor de cursisten en toeristen. Heleen heeft weer veel blijde gezichten tevoorschijn getoverd met haar vliegkunsten onder de tandem. Maaike, Marloes en Abdel waren ontzettende enthousiast deze ervaring te hebben meegemaakt. Overweging om een cursus te gaan nemen om het deltalvliegen te leren is geraakt en het is nu uitkijken hoe dit volgend jaar met de planning zou kunnen gaan. Hans ging nu met azuur blauwe deltavlieger van start. Hans heeft het helemaal te pakken. De starts gaan goed, posititie goed, geen gieren. Volgende stap is vliegen zonder vin denk ik zo. Hij heeft het goed onder de knie, want de laatste sleep ging op hoogte eens wat kleinere bochten inzetten en opgegeven moment eens 10 km/u harder vliegen. Geen probleem hoor. Ging prima. Zijn laatste landing ging perfect en was een mooie afsluiting. Lars en Jan gaan steeds meer vertrouwd raken met het slepen en gaan ook steeds meer zelf doen. Er kwam ook nog even iemand kijken die tijdens het NK ook was gekomen met een grote telelens. Mooie foto’s had hij gemaakt. De persoon woont al jaren in de buurt bij het vliegveld, maar wist niet dat er een vliegveld was, todat Arne tijdens de NK bij hem geland was en toen van Arne te horen kreeg dat op de Aviaweg 1 te Vledderveen al jarenlang wordt gevlogen. Zo zie je maar.

Wat is het toch fijn weer zoveel blijde gezichten te zien. Heleen nam even een lift naar de hangaar. Hans achter de DragonFly, Abdel al blij op de dolly, Maaike vond het supergaaf en “Check”, Marloes straalde ervan. Zo rustig in de lucht dat zelfs nog een heteluchtballon het luchtruim koos.