Een geslaagd weekend, lekker kunnen eten bij Mustafa en Cinam, ijsjes en koekjes gehad van Adinda. Dank je wel. en super leuk was het weer. En met een positieve instelling gaan we weer de volgende week in.

Zondag allen weer op het veld. Nu vanaf de zuidwest kant starten. Waarschijnlijk zijn we percies voor 10 uur klaar. Dit zou fijn zijn, want er zijn heel wat wedstrijden bij de crossbaan gepland vanaf 10u. Erik ging als eerste achter de sleep en ervaarde het sturen nu op een bijzondere manier. Hoogte, horizon perfect, maar wat ga je eigenlijk doen als de DragonFly een bocht gaat maken? Hoe moet je nu de kabelstrak houden? Ga je een buitenbocht te ruim nemen, dan gaan de krachten ook meer worden, en ga je teveel naar binnen, dan gaat de kabel slap. Dit is nou precies de ervaring die je krijgt met veel doen en voelen wat je doet als je de kabel volgt. Deze gaan voor Erik extra aandachtpunten worden. Ben benieuwd of hij nog voor de vliegreis naar Frankrijk nog solo kan meemaken? Heleen houd dit keurig in de peiling wat mogelijk is, want dit is zo piloot afhankelijk. Adinda had ook weer een keurige sleep gedaan.

Het is zo ontzettend leuk groepje, hoe men alle humor begrijpt tijdens de gesprekken met Nico etc. Prachtig, ik begin Nico ook een beetje door te krijgen. Echt lachen hoor. Het was toch veel rustiger in de lucht dan de verwachting en daarom besloot Nico nog een een leerfase mee te nemen. Bij de laatste sleep had hij alle tijd om stall, duikvlucht, enz. uit te proberen. Na afloop meldde hij ook dat het een leerzame vlucht was en hem veel vertrouwen had gegeven.

Wat is mooi groen toch mooi in de blauwe lucht.

Zaterdag zijn de cursisten weer vroeg paraat. Preflight checks werden weer grondig uitgevoerd. Er was weinig wind en we konden runway 24 gebruiken, zodat we bij de hangaar konden starten. Adinda, Erik, Jan en Nico hadden er weer veel zin in. Erik kreeg ook nog wat spieroefeningen van Jan mee, dit om de taille sterk te maken. Met de voortgang van de piloten gaat het prima, want ik hoor steeds meer verhalen over het solo vliegen. Diederik kon vanmiddag ook nog tijd vrijmaken om lekker in het luchruim te toeven. Hij liet me ook nog foto’s zien van het ‘vliegend hert’ bij hem op de arm. Tjee, dat is wel een enorm insect zeg en ziet er imponerend uit. Tevens wist Diederik te vertellen dat zijn zelf gebouwde huisje nu ook door de grauwe vliegvanger is ingenomen. Het beestje vind het een prima alternatief voor zijn nest. Voor Diederik even gaan vliegen liep uit tot ruim 2 uur vliegen op een mooie hoogte. Goed gedaan Diederik. Top.

Jan en Adinda hebben ook nog even een DragonFly beleving kunnen ervaren. Wel ontzettend leuk om te zien na afloop hoe de ervaringen worden verteld. Volgens mij konden ze op de grond Adinda zelfs al horen vanuit de lucht, van hoe leuk ze het tripie vond. En er was ineens 0,0% feestje was terplekke. Erik en Nico kregen hun 1e certificaat. Van harte gefeliciteerd jongens, op naar de volgende trede.

Vrijdag zou het een mooie rustige avond kunnen worden. Vandaar dat Adinda zich al had opgegeven voor deze avond om met Heleen samen deltavliegen te gaan leren. Van half 9 in de avond tot sunset heerlijk gevlogen. Tijdens de sleep was in de oranje zon-gloed heel duidelijk de skyline van Groningen stad zichtbaar. Heb ook nog een heel lange tijd een ballon in de buurt van het vliegveld zien varen. Deze kon moelijk een landingsplekje vinden, omdat de gewassen al flink gegroeid zijn. Uiteindelijk is het wel gelukt. De sleepjes gingen fantastisch goed en Adinda stuurt al veel zelf heb ik begrepen. Iedereen was blij met dit mooie cadeautje in de rustige lucht.