Helaas was de op 10 december 2021 geplande DF-bokaal uitreiking samen met een aantal piloten, partners en kinderen, door de Covid-maatregelen niet door kunnen gaan. Heel jammer, want ik vind het altijd wel een gezellige seizoen-afsluiting feestje. Daarom ben ik deze keer persoonlijk bij Emiel langs geweest om zijn prijs in ontvangst te laten nemen. Ik werd door een heerlijk kopje espresso getrakteerd!

Gezellig bij Emiel op bezoek een bakkie gedaan en de DragonFly bokaal overhandigd.

In 2021 is Emiel de winnaar van de DragonFly bokaal. Zijn beste vlucht vanaf EHST was namelijk 82 km.

Track van Emiel

Hoe kan je de DF-bokaal winnen. Door de track op te sturen naar dragonfly@mintgroen.nl en/of de track te uploaden op de DHV-site. Ik beoordeel dan de prestaties van de 3 beste vluchten totaal. Er was geen twijfel mogelijk, Emiel had met vlag en wimpel heel veel meer XC-punten, namelijk 247 waarmee hij eerste is geworden. Zie de tabel hieronder. Opmerkelijk als nieuwkomer op de lijst, dat Titus flinke winst wist te behalen. Kei leuk.

Als Rob vd Leeden meer mogelijkheid had gehad om te vliegen, dan had het een leuke score kunnen zijn.

Leuk om de statistiek te bekijken van de tracks op de DHV-site. Zo staat in de afgelopen 13 jaar (vanaf 2009) EHST al 9 keer bovenaan op het lijstje met langste afstandsvluchten vanaf het vliegveld. En dan nog te weten dat er heel goede vluchten niet bekend zijn bij mij. In 2021 was de langste afstandsvlucht dit keer vanaf Bruinehaar (74 km), EHST had dit jaar (73 km).

Hopelijk gaan dit nieuwe jaar de covid-maatregelen enorm versoepeld worden, zodat we weer lekker vrij kunnen vliegen. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in.