Wie had dat gedacht? De dag ervoor werd er nog ernstig gewaarschuwd voor een hardnekkige mist die niet zo makkelijk zou gaan oplossen. Enfin ik moest toch naar het vliegveld om het parachute systeem te demonteren. Tja, het is al weer zes jaar gelden, dat het systeem is geproduceerd en moet nu voor de certificering naar Tsjechië. Voor mij is dit inmiddels een routine geworden, omdat ik de afgelopen jaren al heel wat systemen via mijn galaxysky.nl heb kunnen verzorgen en leveren. Aangekomen op het vliegveld heb ik eerst even een praatje gedaan met Arend-Jan (havenmeester). Hij had ook gedacht, dat er weinig te vliegen zou zijn. Maar nu bleek dat het eigenlijk prachtig weer was geworden.

Ook bijzonder was het bezoek van een politie helikopter vanaf het vliegveld Lelystad. Hoe leuk deze ging stijgen en over de runway vlijde was een leuk gezicht. Bij de hangaar aangekomen wilde ik mijn sleutels pakken uit de auto. Je begrijpt het al, “wilde”. Dus sleutels niet op de gebruikelijke plaats. Zou ik deze nu verloren hebben. Veel gezocht, maar niet gevonden. Ik moest eerst even gaan ontspannen en maakte de DragonFly ready. Wow wat was dat weer even lekker zeg. Zo helder, dat de eerste bergrug bij Porta Westfalica te zien was vanaf het vliegveld. Spectaculair waren ook de zonspots die door heel Noord Nederland het land bereikte in mooie goudkleurige banen. Ineens kreeg ik tijdens het vliegen een ingeving van waar ik nog niet gekeken had. Rechtsomkeer naar meldpunt Whisky en na een mooie landing gelijk naar mijn overall gaan zoeken in de auto, opgevouwen in een kist.

Yes, de sleutels waren daar inderdaad en wat kan dan toch weer iemand kei blij zijn zeg. Parachute gedemonteerd en blij weer richting huiswaarts en ook nog eens onverwacht heel fijn kunnen vliegen.