Zondag was een prachtige vliegdag me de zon strak aan de hemel. Waarschijnlijk veel deltapiloten op vakantie naar de bergen, want er was geen enkele aanmelding. Daarom ging ik lekker zelf vliegen met de DragonFly. Heerlijk dobberend in de ochtend richting zuiden voorbij de veengebieden tegen de Duitse grens aan. Ik zag al op 8 km afstand de delta’s staan waar de cursisten aan het oefenen waren onder begeleiding van Heleen. Is wel heel leuk om dit van boven gade te slaan, jammer dat ik mijn camera was vergeten. Op de terugweg heb ik nog enkele andere plaatsjes aangedaan en na bijna 2 uur vliegen ben ik weer in een rustig tempo gaan landen op EHST. Zo, dat was een hartstikke leuk vlucht, waar je weer helemaal blij van wordt. Nog even gezellig op het terras wat gegeten en gedronken en over van alles en nog wat gepraat met de piloten van de club.

Zaterdag hebben we met heel groepje leden behoorlijk veel doe-werk op het vliegveld gedaan. Het drinken en de lunch werd door de nieuwe uitbaters Denice en Martin verzorgd. Ze hebben het restaurant de naam Flying Wings gegeven en hebben hun kleding en menukaarten daarop aangepast. Top. Na 13u kon er weer gevlogen worden, maar het was een heel rare onweersachtige lucht en dus geen fijn vliegweer. Coen had nog een geweldig leuk nieuws gebracht tijdens de ochtend. Daar zullen we gauw meer van horen šŸ™‚

Vrijdag de 25e juni, leek nog wel een leuke vliegdag te worden. De scheiding van blauwe- en bewolkte lucht hing rond 12u precies boven het vliegveld. Je merkte duidelijk dat aan de oostkant thermiek vrijkwam, echter westelijk was het bewolkt en heel zacht in de lucht en kwam rondom Stadskanaal geen enkel belletje tegen. Was lekker ontspannend om snorrend door de rustige lucht te toeren. Heleen had inmiddels haar delta opgebouwd en ook zelfs de tandem, omdat er de mogelijkheid bestond dat Erik misschien met haar als tandempiloot wilde vliegen.

In westelijke richting wat triestig weer, maar…. Foto gemaakt: Heleen van de Bos

kwa vliegen in de rustige lucht had ook weer zijn charme. Heleen liet heel wat mooie kunsten en scherpe bochten zien tijdens haar vlucht. En ook weer een mijlpaal is dat de bridle niet meer nodig is. Ze houd haar vlieger keurig in positie achter de DragonFly en vond zelfs dat het corrigeren makkelijker en directer gaat zonder bridle. Nog dank aan Gert-Jan die de 1e keer de dolly heeft opgehaald. Heleen heeft weer 2 mooie landingen laten zien.

Gezellig, dat Monica er ook weer bij was. Het was de eerste vakantiedag. Dat is nog wel even wennen, het idee vakantie, na zo lange tijd. Erik had een nieuw harnas via Heleen in ontvangst genomen. Een mooi Libero harnas van Woody Valley extra licht in gewicht door de keuze van bijzondere stoffen en materialen.

Erik ligt er strak in. Helaas ging het wat spatten en hebben we de vliegactiviteiten gestaakt. Super leuk dat Chris en Inske nog even op bezoek kwamen.

Woensdag 23e kan ik helaas niet slepen, want ik heb maandag middag de Corona vaccinatie gehad. Advies van de overheid is om 72u niet te vliegen. Als ik de weersverwachting voor aanstaande woensdag bekijk, zal het niet zo pijn doen, want er wordt veel bewolking voorspeld.