Woensdag 14/4 is uiteindelijk een leuke leerzame doordeweekse vliegdag geworden. Heleen, Maya en Titus hadden zich al een tijdje geleden ingepland. Nu was dan de dag aangebroken van zou het wel of niet vliegbaar zijn? Wind cross, maar niet te hard. Kans op hagelbuien tot 1 uur. Diederik was ook nog onderweg maar zag een heel donker grijze lucht in het noorden en nadat ik gezegd had dat we op het moment aan het schuilen waren voor een stevige hagelbui, heeft Diederik toch het besluit genomen om terug te gaan. Ik kan me nog herinneren een aantal jaren geleden dat er ook hagelbuien waren in april en dat we gingen schuilen onder de tent van Annemarie en Sander. De hagelbui was voorbij en de lucht werd helder en fris.

Ik had deze foto na de hagelbui nog naar Diederik gestuurd.

Enfin, uiteindelijk was het toch beter te gaan starten vanaf de oostelijke kant. Allen pakte de spullen bij elkaar en ging zich klaarmaken. Heleen beet de spits af en liet een perfecte start zien. Tijdens het slepen vond ik het vreemd dat alles zo gauw klein werd, maar dat kwam omdat we met een vaartje van +4,5 m/s stijg hadden. Dat was dus een supersnelle sleep. Heleen bleef een hele tijd mooi plakken onder de wolken, en zij na de landing dat het vrijwel overal omhoog ging. Titus had zijn spullen zodanig geconfigureerd, dat de sleep fantastisch goed ging. Enige aandachtspuntjes passeerde nog tijdens de evaluatie. Maya laat zien, dat ze een ervaren piloot is, strakke sleep, goede positie, geen enkel snukje, keurige release. Later na een heerlijke landing zij ze “waar gaan we heen we zijn toch al ff aan het slepen en na de release keek ze op haar instrument en wist het toen gelijk van waarom ;-). Later op de dag zat de crosswind op zijn max en we besloten deze dag voldaan af te sluiten en rustig de spulletjes te gaan inpakken.

Boven in de lucht was het 4° beneden was het lekker in de zon.