Zaterdag 6 maart. Wel, niet, wel, niet toch maar wel…. Er zou veel bewolking met enige neerslag zijn, maar ja nooit geschoten is altijd mis geschoten. Dus Emiel en ik kwamen precies gelijk aan op EHST. Emiel wilde graag een paar starts maken om zijn nieuwe delta doek te testen.

Foto gemaakt door Emiel Jansen

Wat een prachtige vrolijke kleuren. Vandaag de dag is dit wel heel gaaf. Zijn eerste vlucht, en trouwens de 1e sleep vanaf EHST dit jaar, ging heerlijk, ik had regelmatig het gevoel, is Emiel nog wel achter mij? Werkelijk als een vlijmscherp mes snijdt zijn nieuwe delta door de frisse lucht. Zijn eerste landing dit jaar was mooi. En beide tevreden piloten gaan na een korte pauze zich voorbereiden voor de tweede vlucht. Tussendoor even dit gezegd dat ik hartstikke blij was dat oplettende Herman de dolly van de runway heeft gereden, zonder dat ik dit van te voren had gevraagd. Je ziet maar, de routine moet weer terugkomen. Nogmaals hartelijk dank Herman.

Emiel is heel tevreden met zijn eerst vlucht en landing.

Zijn tweede vlucht was helemaal spectaculair mooi, dat zou ik zeker hem persoonlijk vragen hoe de beleving was. Precies het goede moment blauwe lucht met kleine witte wolkjes. Ik zelf had de DragonFly ook op de delta-modus gezet en heb een heerlijk rustige lange glijvlucht kunnen maken in de dikke koude blauwe lucht (0,0° gemeten). Verder in het noorden zag je inderdaad hier en daar buien ontstaan. Klik: Video

Vrijdag 5 maart zijn er helaas geen aanmeldingen, terwijl het een schitterende zonnige dag gaat worden, met zelfs thermische verwachtingen.

Woensdag 3 maart hebben beide carburateurs een groot onderhoud ondergaan. Een aantal onderdelen zijn vervangen. Het starten van de Rotax ging vlot en de motor liep gelijk al soepel. Heerlijk een uurtje rustig gevlogen richting het noorden totdat het zicht te weinig werd. Hierna ging ik windje mee met zo’n 95 km/u grondsnelheid terug naar honk. Dat was weer even heel fijn om in de lucht te zijn. Alles opgeruimd en gauw terug naar huis en precies op tijd te zijn om samen met Connie te kunnen eten.