De DragonFly stond als eerste klaar op EHST, maar Nico en ik zijn als laatste vertrokken. We gaan uiteraard ook als de snelste…smiley. De rally was super goed georganiseerd en de vragen leiden ons naar de route die we zouden gaan vliegen. Bijzonder was een tussenstop op vliegveld Eelde. Na enig rekenwerk hebben Nico en ik besloten de route in etappes te doen vanwege de sterke wind. Tijdens het vliegen hielden we nauwkeurig het brandstofniveau in de gaten. In het begin ging het snel met 120 km/u grondsnelheid en je begrijpt al op de terugweg ging dat heel wat minder snel. Daarom moesten we twee keer terug naar EHST om weer bij te tanken.
Het landen op EHSN was wel heel erg leuke ervaring en we werden erg gastvrij ontvangen door Johan en zijn vrouw, Kevin, de brandweerwacht, en van de catering kregen we een heerlijk kopje koffie en lekkere koek. Daarna nog even foto gemaakt van de dierentuin te Emmen en het open lucht museum, omdat we daarvoor daar hadden moeten uitwijken terug naar EHST. Na ruim 3 uur in het luchtruim te zijn geweest zijn we op 1 na laatste geland. Yeaah we hebben het gehaald en kwamen als Charles Lindbergh binnen. Beetje jammer dat de prijsuitreiking al bekend was voordat we aankwamen, aangezien we zo ontzettend onze best hadden gedaan, om de foto’s alsnog in te kunnen inleveren. Enfin Nico en ik hebben enorm genoten van het Nederlandse Landschapsmiley
Tussendoor heeft Ivo ook nog een sleep kunnen doen. Hij wist zijn vluchtduur nog aardig te verlengen, ondanks de aanwezige wind. De landing was ook bijzonder. Wieltjes landing? nee.. toch niet, Flair?… toch maar niet (wind te hard) dan maar op de voetjes. smiley
Zondag 9 september. Een mooie grote ronde ochtendzon door de open deur van de caravan. Ben de weersverwachting voor vandaag aan het bestuderen in de vroege ochtend. Speciale dag vandaag, want een aantal mensen in het bijzonder Desirée hebben een vliegrally georganiseerd op EHST: Fly, Fun & Food. Ga zo de DragonFly inspecteren en klaar maken, zodat Nico (Co-piloot) na de briefing gelijk van start kunnen gaan. Spannend..smiley