Zaterdag wel mooi zomerweer, maar beter te wandelen dan te vliegen. Dustdevil kwam om 12u voorbij tot wel meer dan 100m hoog. Pfjoei… Dat was een dikke kanjer.

Vrijdag in de ochtend 9u stond Maya al klaar met haar delta om de eerste vlucht te maken vanaf EHST. Een eerste vlucht doen we altijd in rustige lucht zonder thermische activiteit, zodat er een vertrouwen opgebouwd kan worden tussen delta- en dragonfly-piloot. Ook Thijmen heeft zo’n introductievlucht gemaakt. Het slepen ging helemaal prima, goede positie, zonder vin en niet gieren, en uiteindelijk later op de dag een wasmachine van thermiek werd goed getrotseerd. Dit hebben ze goed geleerd in Bösinger bij Harm en Annet. Beide bleven de thermiek ook goed vasthouden en was prachtig om te zien dat ze samen in de bel aan het vliegen waren. Later kwam Hugo laag terug van 1e Excloërmont en zag beide draaien, en in een mum van tijd zat hij daar weer op 1100m. Arne had in de ochtend ook een onvergetelijke vlucht gemaakt. Het was om zijn polaire te gaan berekenen, maar tevens ook beloond met een prachtig uitzicht boven de eerste laag wolken (2/8). Het was een sprookjesbeeld zo mooi. André, Arne, en Mario hebben een lange tijd gevlogen, waarvan Mario zo’n 4 uur had ik begrepen. Emiel had de 1200 nog aangetikt. Eppo was te gretig en tikte al op 350 meter los, want dacht een mooie bel te hebben. Hmmm… toch niet meer te vinden. Wel het terrein gelukkig nog gehaald. Hadewych heeft ondanks haar schouderpijn toch twee keer het luchtruim bevlogen en de laatste keer met een behoorlijke hoogtewinst en uitstel van landen. Anne, Rob, Maarten, Martin en Sander hadden waarschijnlijk langer willen vliegen dan ze hadden gedacht, ondanks dat sommige toch de 1200 hadden aangetikt. Maarten had deze keer wel een heel mooie doellanding laten zien. Heel rustig over de sloot aan de rand van het veld keurig met een gepaste flair netjes op de voetjes, of hij zo uit de hemel kwam wandelen.
Nog dank aan Wilfried die nog even een opbouwplaats en een landingsstrip heeft gemaaid.Gevonden in het gras bij de opbouwplaats aan de westkant:
Wordt vrijdag een TOP-dag. Volgens de thermiek verwachting wel! smiley
Geel = 3 m/s omhoog en geen zwarte puntjes, dat de wind geen spelbreker gaat zijn.