Zondag 24 september kon ook weer in het logboek als een fijne vliegdag. Desirée heeft haar nieuwe delta ingevlogen en de vluchten werden afgesloten met een mooie rustige landing op de voetjes. Ivo heeft vandaag reeds voldoende sleep vluchten behaald voor zijn sleepaantekening. Zijn nieuwe touwtjes release was ook een succes. Gefeliciteerd Ivo. Het was ook zo leuk te zien hoe Robbie en Ivo samen als vader en zoon een lange tijd in dezelfde thermiekbel hoogte aan het nemen waren. Erik en Monica hadden Evert als een duo passagier onder de tandem begeleidt. Met een stralende lach kwam ieder na een tijdje weer keurig netjes naar beneden.

En wat voor prachtige dag is het geworden zaterdag. Heerlijk weer, lekker temperatuur, bijna geen wind, baan 24, mooie wolkjes, super rustige lucht en toch leuk thermisch. Andreas ten Cate heeft zijn langste vlucht ooit gemaakt vandaag en is anderhalf uur in het luchtruim geweest en wist dus de thermiek goed vast te houden, zoals hij de avond al in theorie bestudeerd had. Er gebeurde ook nog wat bijzonders tijdens Andreas zijn vlucht. Geert Smit wist met zijn camera nog net op tijd vast te leggen, dat de Beluga boven hem kruiste. Martin van Helden ging ook als een speer. Hij kwam pas na 4 uur vliegen terug op EHST en had een ruim vierkant gevlogen (ik ben benieuwd naar zijn vlucht op DHV). Helemaal blij vertelde hij me dat dit zijn langste vlucht geweest dit vliegseizoen Met de DragonFly vliegen was ook heel speciaal vandaag, met deze lucht leek het wel een airliner zo rustig. Waar ik ook van genoten heb is dat Kristine uit Hongarije een vlucht van haar leven heeft kunnen meemaken in de DragonFly. Zij toonde zoveel enthousiasme tot tranen toe in haar ogen. Geweldig mooi geluksmomentje. Daarna hebben we geprobeerd de vader van Andreas in de DragonFly te proppen, maar dit ging niet beter als een amazone zit. Heel jammer, want nadat we net airborne waren vond ik toch dat er met de stick moeilijk te sturen viel, en besloot aan het einde van de baan weer te landen. Maar vader’s kan toch zeggen dat hij in DragonFly heeft gevlogen.

De verwachting is dat het komende weekend 23 t/m 24 september mooi weer gaat wordensmiley