De NK-sleep deltavliegen is door Harm & Annet dit jaar georganiseerd bij zweefvlieg aeroclub Salland te Lemelerveld, nabij de Lemelerberg. De weergoden in Nederland hebben zich uitstekend gedragen van zaterdag 2 t/m maandag 4 september, want het was prachtig vliegweer. Langs de weg stonden regelmatig spotters de vliegactiviteiten van de zwevers en deltavliegers te bekijken. Aan geïnteresseerd publiek op het veld was ook geen gebrek. Ook de aanwezige DragonFlies hadden ook veel aandacht, waaronder de opmerkelijke vlieg-eigenschappen t.o.v. van ander gemotoriseerd vliegverkeer. Journalisten van RTV-oost waren ook druk aan het interviewen. De NK had de nodige aandacht gekregen. Zie van 00:38-02:20 het plaatselijk nieuws: RTV
Maandag werd de 3e taak uitgezet van Salland naar Stadskanaal. Dit was super gaaf om hier de 6 goalpiloten te zien binnenkomen. Na de som van drie dagtaken heeft uiteindelijk Arne Tanzer de NK gewonnen, op de 2e plaats André Disselhorst, en op de 3e plaats Araldo van de Kraats. De groene DragonFly was nu weer op zijn vertrouwde stekje op EHST en kreeg ik van Marjolein en Martin een lift aangeboden terug naar Salland. En na lekker gegeten te hebben bij Tony gingen we weer met z’n allen terug. Voordeel voor mij was, dat ik daar mijn busje weer kon ophalen.smiley

We kunnen met zijn allen terugkijken op een leuk, zonnige NK zonder calamiteiten.