Maandag tot 15u gewerkt. Eazzypark in Eindhoven zorgt ervoor dat ik met 30 minuten voor vertrek om 17u voldoende tijd heb om in te checken. Toch kwam er een beetje gate stress naar boven. De naam had ik volledig ingevoerd, maar later werden de initialen van de creditcard overgenomen, dat de doorgang dan onmogelijk maakt. Enfin nog net op tijd laten wijzigen en als laatste ingestapt. Op naar
Hongarije met Wizzair. Gloednieuwe kist en een super goede piloot, want nadat de Donau in Budapest was gepasseerd werd een ongelooflijk zachte landing ingezet. Wat ik verkeerd had ingeschat is dat het nog 3u rijden was naar Bekescsaba ipv 1u. Enfin, leek net ritje naar Stadskanaal en aangekomen in het Hotel Panorama werd ik vriendelijk onthaald door Coen en Cornelia. Helemaal tof. Volgende dag naar het internationale vliegveld.Zo lief van Cornelia, vanuit de kampeerauto haalde ze allerlei lekkere broodjes en drinken.Het zou vandaag weer 37°C worden, dus in de ochtend gingen we eerst een plaatselijk kasteel bezichtigen. Heel hoge kamers, en heel hoge toren met veel traptreden. In de middag gingen we naar het vliegveld, want Coen had zich toch voorgenomen een sleepje te maken, alhoewel de zwevers lieten zien dat het erg stabiel weer was. Maar ondanks dat wist Coen zijn vlucht in het Hongaarse luchtruim heel wat te verlengen door toch hier en daar wat thermiek te kunnen gebruiken.Volgende dag ging het beter, er was ook een beetje meer wind, dat voor de start en landing wel handig was. Petje af voor Coen, dat hij met die hitte toch zijn vlieger opbouwde, zonder enige pfff. smiley De avonden sloten we samen met Zsolt en zijn dochtertje Resi af in het hotel met lekker eten en drinken. Resi was overdag op zwemkamp en vroeg in de avond ging ze dan lekker vliegen met pappa. Olga hebben we helaas niet kunnen ontmoeten, omdat zij net de 5 daagse zwem competitie was begonnen. Zij is geloof ik net zo’n topper bij het zwemmen als met het zeilvliegen. Zij heeft namelijk ook nog steeds het record van de verste deltavlucht in Hongarije onder de vrouwen op haar naam staan.Cornelia heeft nog een leuke film gemaakt dat we met de DragonFly gingen landen op runway 17/35 van ongeveer 1,5 km lang. (daar moet ik nog even op wachten, omdat Coen en Cornelia op doorreis zijn naar de EK Hang gliding te Macedonië). Ik voelde me net de piloot van een Transavia vliegtuig (groen) en aan het bijna einde van de runway een heel klein piepje, dat de bandjes het asfalt raken. Later vloog ik laag aan het begin van de runway en tegelijkertijd sprongen er 2 para’s uit een Cesna 182 heel hoog boven de grasrunway van 1 km. (deze werd ook gebruikt door de zwevers en tijdelijk voor het deltavliegen) De parachutisten waren nog eerder aan de grond, dan dat de DragonFly het einde van de landingsbaan had bereikt. Ik heb zo ontzettende genoten van het vliegen en het landschap te verkennen. Het vliegen boven Roemenië werd niet aangeraden, want als we daar zouden moeten landen door omstandigheden, zou het wel erg moeilijk kunnen worden om terug te komen. Wat een feest was het voor mij om een zo een paar dagen in het gastvrije Hongarije te kunnen vliegen in de OM-M319 DragonFly. En precies 2 prachtige zonnige warme dagen. De volgende ochtend dat ik vertrok, kwam er een koudfront voorbij. Man man man, wat een regen, bliksem, takkenstorm, etc, etc. Het was een survival naar Budapest terug. Net op tijd het vliegtuig om half 7 in de ochtend. De instructiekaart in het toestel van Wizzair vond ik eigenlijk wel bedenkelijksmiley Even vliegen en weer veilig geland in Eindhoven.Heb ontzettend genoten en top dagen gehad semen met Zsolt, Cornelia en Coen.https://youtube.com/watch?v=O45IyzKQwgA%3Frel%3D0

Dinsdag 12 juli t/m woensdag 13 juli 2016 ben ik op het vliegveld Bekescsaba te Hongarije (GPS: N 46 40.537, E 21 9.682) te gast bij de nieuwe eigenaar Zsolt van de vorige DragonFly. Ik was van harte welkom om te mogen slepen in het zon overgoten Hongarije. Coen en Cornelia maken onderweg naar de EK te Macedonië een tussenstop om daar gesleept te worden en het Hongaarse luchtruim te verkennen met de delta. Wie dat ook leuk lijkt is van harte welkom smiley (even een belletje naar Rinus is wel handig)