Inderdaad vrijdag is een mooie zomerse dag geworden met vriendelijke wolkjes en blauwe lucht en de wind viel reuze mee. Heb eerst weer geoefend in de Dynamic en ben later nog met Desirée als instructeur gaan vliegen. Dit was voor de twee jaarlijkse trainingsvlucht. Alles vanaf de pre-flight check tot en met de bijzondere verrichtingen in de lucht werden weer eens goed doorgenomen. En als klapper op de vuurpijl moest ik ook nog een gesimuleerde noodlanding gaan verrichten. Dat is toch even wat anders in de Dynamic. Bij motor uitval meters controleren, de starprocedure herhalen en oproepen dat je gaat landen en dan nog opletten dat je het uitgekozen veld keurig gaat aanvliegen. Mooie landing maar het was voor mijn gevoel wel echt werken om alles in de gaten te houden. Met andere woorden het is wel goed dat zo’n trainingsvlucht elke 2 jaar gedaan moet worden. Daarna nog een mooie avondvlucht gemaakt in m’n vertrouwde DragonFly.smileyhttps://youtube.com/watch?v=DTi96SCukrw%3Frel%3D0
En vrijdag weer een mooie dag, vooral voor piloten die naar het westen willen vliegen. smiley

Woensdag mooie nazomerse dag
Prachtig mooie vliegdag geworden. Uur gethermiekt van 500 naar 1200 wolkenbasis . Daar was het frisjes met 6°C. De bellen waren stevig van 1,5 tot 4+. DragonFly grondig gepoetst en ziet er weer prachtig uit. Wespen steek in me nek is wat minder. Nog een klucht van 14 ooievaars tegen gekomen op wolkenbasis. En bij Nico gezellig bakkie gedaan op zijn boot de Lutje Jappert.