Prachtig vliegweer. Ben benieuwd waar Martin is geland. Tijdens de sleep koppelde Martin al laag los, na enig gerommel gevoeld te hebben in de lucht. Ik dacht nog nou dat is wel dapper… Bij de volgende sleep zag ik dat Martin al zeker naar 1000m was doorgestoken, wow goed aangevoeld, want na Erik, Ruud en Coen op dezelfde plek te hebben achtergelaten pakten ook snel hoogte en prompt daar was ineens de wolk. Naar gehoord te hebben ging hij na een schitterende maximale exit richting zuiden. Marjolein ging ook al vast die richting in en ze hadden samen radiocontact.
Coen is met zijn vorige vlieger en zonder gps zo’n 2 uur in de lucht geweest. Erik en Ruud ook een hele poos totdat ze toch naar beneden wilden om energie over te houden voor de landing. Voor Piet Peters was het een debuut op EHST en had tevens zijn eerste thermiekvlucht boven Nederland tot zo’n 1500m en dan nog wel van ruim anderhafl uur. Heel goed gedaan Piet. Geert Smit (Fotograaf Westerwolde Actueel) heeft ook nog een aantal mooie foto’s weten te maken:https://youtube.com/watch?v=YtoqMoerecA%3Frel%3D0