Helaas geen geldig Nederlands Kampioenschap Berg, omdat er minder dan 1500 punten zijn behaald. Maar ik heb via Koos van Sander te horen gekregen dat het spelregeltje is veranderd is. Als er twee taken zijn gevlogen ondanks het niet behalen van de 1500 punten, is de wedstrijd toch geldig. smiley

Berg + Sleep kampioenschap samen geeft de volgende stand:

1e Martin van Helden, 2e Joost Eertman, 3e Gijs Wanders. Van harte gefeliciteerd smiley

Dat hebben Joost, Rob en Martin toch maar mooi voor elkaar om voorlopig weer boven aan op het erepodium te staan. De kansen liggen voor ieder piloot nog open om kampioen te worden omdat het taken zijn geweest die niet veel punten hebben opgeleverd.

Totaal score Nederlands piloten:

Totaal score Alle deelnemende piloten:

Woensdag was voor mij ook weer spannend op het scherm. Er waren al meerdere piloten gestart en Rob in ’t Groen bleef maar op 0 km staan?? Gert D had al 18 km gevlogen. En eindelijk zie ik na verversen van het scherm Rob op 0,3 km staan. Toch gestart. In een heel korte tijd had hij al 11 km gevlogen. Als een speer er vandoor dus. Joost Eertman en Tanno Rutten (NK 2011) waren inmiddels ook bij gekomen. Waarom blijft Rob op 20 staan en gaat Joost door en nog verder dan Gert? Speculaties volop. Dan zie ik dat Araldo het ook super gedaan heeft en heeft 16 km gescoord en is ook stil gekomen op 802m hoogte. Later bleek dat Rob terug gevlogen is, vanwege het slechte weer in opkomst. En dat Rob de veiligheid hoog in het vaandel heeft, ondanks de adrenalineprikkels in de wedstrijdsfeer, vind ik super gaaf. Inmiddels is Rob met vele andere piloten terug richting Nederland. Aangezien de weersvoorspellingen heel slecht blijven t/m het weekend, en Rob zijn werk staat volop te popelen om door te kunnen gaan. Hij is blij en tevreden en heeft 4 vluchten gemaakt in 3 dagen en dat is in de bergen meestal wel uniek. Hopelijk hebben de blijvende piloten toch nog een paar mooie vliegdagen te krijgen.

Resultaten NK 30-05-2012 dag-3, taak-2 Nederlandse piloten:

Resultaten NK 30-05-2012 dag-3, taak-2 Alle piloten:

Dinsdag. De Nederlandse kampioenschappen berg zeilvliegen heeft vandaag zijn eerste taak te Oostenrijk gehad, omdat gisteren de taak onderbroken moest worden vanwege dreigend slecht weer. Ik heb er live vanaf kantoor helemaal van kunnen mee genieten, omdat elke piloot een stukje techniek bij zich heeft, dat iedereen op de wereld via deze link de wedstrijd live kan volgen. Rob in ’t Groen was als eerste gestart en heeft de uitdaging aangegaan de voorop te vliegen en het luchtruim te verkennen om de taak te kunnen ronden. Hij was al weer terug van het 1e kpt toen de volgende pas vertrok. Ik kon me ogen niet geloven. Hij had al 18 km van de 34 km erop zitten en de eerst volgende stond nog op 12 km. Tjee 6 km voorsprong. Super. En dit bleef met veel spanning zo voortgaan en ineens kwam de score GOAL inzicht bij zijn naam in 42 minuten. Op kantoor begrepen ze niet wat er gaande was, want ik brulde GOAL in volle overtuiging en luid door de ruimte. Tja dat is nou eenmaal zo.. je bent altijd trots op je eigen kind! Later zijn er nog een aantal piloten binnen gekomen die met elkaar een iets betere tijd hebben gerond. De wedstrijd was niet als gebruikelijk, omdat deze minder dan 1,5u in beslag nam kan het geen maximum van 1000 pnt bereiken. (deze wordt dan ongeveer tot 50% gedevalueerd) Leadingpoints zijn dan ook niet te behalen anders had Rob met zo’n 10 minuten voorsprong zeker nog beter uitgekomen. Maar het belangrijkste wat ik zo mooi vind van Rob in ’t Groen, dat hij het een mooie en leuke vlucht vond.

Resultaten NK 29-05-2012 dag-2, taak-1 Nederlandse piloten:

Resultaten NK 29-05-2012 dag-2, taak-1 Alle piloten: