Zondag 4 september. Prachtig vliegweer om nieuwe uitdagingen op te pakken. Coen heeft een heel lange vlucht gemaakt samen met Georg Dijk in een Trike.

Desirée en Rinus hebben hun eerste conversielessen gehad in het spiksplinter nieuwe clubtoestel, namelijk de Aerospool Dynamic WT9. Helemaal te gek en vet cool zoals Desirée zo mooi zegt om deze Dynamic te leren vliegen. Het is wel het tegenovergestelde van de DragonFly, van basic naar High Tech. Beide toestellen hebben hun eigen charmes en is leuk om beide te kunnen vliegen. Dank aan Jos Linders en Willy Kruze. Dit gaat zeker vervolgd worden!

Zaterdag 3 september. Heel drukke vliegdag geworden, ondanks de prachtige wolken was het bovenblijven een hele klus. Caspar had nog een vlucht gemaakt naar Alteveer. En Cornelia heeft ook een paar leuke relaxte sleeps gemaakt denk ik zo, want toen ik afzwaaide, gebeurde er niets. Dus even omkijken wat er loos is. Nou Cornelia was gewoon rustig om haar heen aan het kijken en aan het genieten van het uitzicht over Stadskanaal. Dat was wel grappig, ik zelf vind het al heel spannend om en halve seconde naar de piepdoos te kijken tijdens het slepen. Connie had nichtjes en neefjes meegenomen en hebben zoals ik hoorde en zag een fantastische vliegdag gehad. Ervaring gehad in de DragonFly en Willy heeft ze allemaal een introductie gegeven in de supersnelle Dynamic, zodat ze heel goed het verschil tussen dicht en open vliegen. Irian vertelde al dat hij om is nu, hij wil ook MLA leren vliegen. Al met al met Araldo, Caspar, Coen, Cornelia, Henk, Robje, Stephanie en Irian, Paul, Max, Richard en Gerard hebben we een leuk vliegdag gehad. Connie heeft niet gevlogen maar vond het zeker zo gezellig bij allen te zijn. Karin had ons uitgenodigd voor bbq. Half acht waren we pas opgeruimd, en konden daarna aanschuiven aan volle tafels met vliegmensen. Daarna werd door Maarten het parkeerplatform omgetoverd tot een lanceerbasis nr: 2 en gaf een rocket-demo met een luchtdrukpomp tot 10bar. Twee rode breukplaatjes gaven de raket een ongekende kracht die hem de lucht in spiesde tot zo hoog dat hij bijna niet meer waarneembaar was. En omdat het windstil was kwam hij slecht een paar meter van de lanceerbasis retour. Goed dat hij alle veiligheidsmaatregelen in acht neemt.

Vrijdag 2 september. Dit was een heel uitdagende vliegdag, om op minimale omstandigheden boven te blijven. De inversie zat op ongeveer 580m, terwijl Robbie met zijn nieuwe delta mooi boven kon blijven.

Gaat de zomer opnieuw beginnen aanstaande weekeinde? Het ziet er zomaar naar uit.. smiley

Oeps wat een mooie woensdag de 31e augustus!