Van onze verslaggever Johan Kaal vanuit Deelen ontvangen:

NK-dag 1

NK-dag 2

NK-dag 3 en 4 gecanceled vanwege weersomstandigheden.

Winnaar NK-slepen 2011: Martin van Helden, 2e is Joost Eertman, 3e is Frank Cox

Ben veilig naar EHST (Stadskanaal) kunnen vliegen via EHHO (Hoogeveen) om te tanken. hier stond Desirée al klaar met brandstof, had de havenmeester al ingelicht over het reilen en zeilen van de DragonFly en kreeg daar van haar een lekker tomatensapje aangeboden. Bij Deelen over het bos was enorm turbulent en heeft heel wat energie gekost om deze afstand te trotseren. Hoe meer naar het noorden toe hoe gemoedelijker de thermiek ging worden. Halverwege bij de lemelerberg was ik met 20 andere zwevers in de lucht aan het thermieken, terwijl we naar elkaar zwaaide. Heb 3uur en 3kwartier gevlogen met 27 km/u grondsnelheid en het was een spannende en later prachtige vlucht. En super fijn was te zien hoe telkens de bus met Desirée als grondploeg mij kon volgen. Nogmaals bedankt!

Dat de NK is gestaakt door weersomstandigheden, lijkt zondag na een spatje regen moelijk te begrijpen hier op EHST, omdat het een mooie blauwe dag is met vriendelijke wolkjes en een heerlijk briesje recht op de runway, maar helaas een paar km in Nederland kan al heel veel uitmaken. Vanaf 15u ben ik in Apeldoorn en hier is het zomers warm en lijkt heel mooi weer na de ferme buien.