Zaterdag: geen deltapiloot aanmeldingen. Sander denkt ook dat het stabiel mooi vakantie weer is vandaag en gaat straks de tent weer inpakken. Ik heb afscheid genomen en ging naar huis naar ons Con. Het was nog te vroeg om te bellen, dus ik dacht ik doe later wel een ETA appje. Inmiddels wachtend bij rood stoplicht wil ETA gaan doorgeven. Maar wat?, hoe is dat nu mogelijk en ik had de caravan nog gecontroleerd dat alles mee was. Telefoon weg! Tjee net 30km gereden en dan weer terug. Bellen via de auto had ik niet bedacht, omdat dat toch niet kan zonder telefoon in de buurt. Grrr, dan maar omdraaien en terug. Ben natuurlijk straks een uur verder. Aangekomen op de camping stond Sander wel verbaasd te kijken, Rinus terug? Ik kijk in de caravan en idd geen telefoon. Tjee. Waar kan deze toch liggen dan? Liep terug naar de auto naar de bijrijdersplaats en zie gelijk al de telefoon opgelicht door het zonlicht liggen op de bijrijdersstoel. Hoe kan dat nou?, dat ik dat niet gezien had? Nou, als ik achter het stuur zit en naar de bijrijdersstoel kijk, dan verbergt de armleuning precies de telefoon vanuit mijn gezichtshoek. Hoe is het mogelijk en een sporadische vloek volgt. Wat toen zo ontzettend lief was, dat Merel en Julia kwamen aansnellen naar mij toe om me en heel dikke knuffel te geven. Zo lief, en plots was ik het uur en diesel weer vergeten. Dank Merel en Julia. Inmiddels met de lunch thuis aangekomen. Zo ligt er ook weer een stapel kranten te wachten.

Vrijdag: Het zou een mooie dag kunnen gaan worden volgens de meteo. Nou het is een mooie relaxte dag geworden met gezellige onderonsjes. Erik, Francois, Fred, Henk en Sander hebben het geprobeert, maar hadden geen van allen een noemenswaardige hobbel ontdekt in de lucht. Toch kwam er een competitie om de hoek kijken, want het aantal vliegminuten werden gebruikt.

Fred heeft de minuten-challenge gewonnen.

Fred had 26 minuten, Erik en Sander ieder 24 minuten. En Henk had 1 uur en 87 minuten, dus daar is misschien iets mis gegaan met het uitlezen. Pas om 16 uur ging de hoge wolk weg en gaf de aarde wat meer warmte. Er zijn allemaal mooie landingen gedaan, dus dat is ook mooi voor het gevoel.

Voldaan na de relaxte vluchten.

Coen & Cornelit fta zijn veilig aangekomen op vliegveld MiddenZeeland. Dat was een mooie vlucht van 2u. Morgen is het een feest op dat vliegveld. De simulator gaat Rens daar demonstreren. Helaas had ik nog havenmeester taken, dus moest helaas het samen eten afslaan. Gelukkig had ik nog een rodekool/stoofvlees/puree prakkie.

31.7°C maar de hoge bewolking trok maar niet weg helaas. Wel lekker met korte mouwtjes kunnen vliegen.

Donderdag: Sander had al een tijdje de route van het hoge drukgebied in de gaten gehouden. Deze week zou het volgens de weersverwachtingen een mooie week kunnen gaan worden. Hupsakee, alle kampeerspullen in de auto, Annemarie, Julia en Merel ook mee. Op naar het noorden. De kinderen voelde zich gelijk thuis op EHST en wisten zelfs verhalen van eerder te vertellen over hun belevingen. Sander vond het wel gaaf zo, in de ochtend met het gezin leuke dingen samen gaan doen, zoals hunebedden, hoe maak ik vuurtjes met de vuurstenen dat verteld werd in het museum te Borger. Kanonschieten, vliegen op een reuze meeuw, etc te Bourtange. En ’s middags kon Sander zich klaarmaken voor een vlucht. De hoge sluierbewolking trok al gauw weg en helder blauwe lucht werd zichtbaar tussen de cumultjes. Freek die later terugkwam uit Middenmeer, kon zelfs vanaf het IJselmeer al helder de Papenburg loods zien. Inmiddels stonden we klaar bij de hangaar, echter de wind stond al een tijdje 30°, dus toch maar naar runway zero six verhuisd. Daar aangekomen, ging de wind weer uit 270° komen. Oké, dan maar weer terug naar runway two four. Na even rusten gingen we dan samen de lucht in, en Sander releasde al gauw bij beweging sneller omhoog dan normaal en wist een lange tijd weg te blijven, nadat hij bijna wolkenbasis had gehaald. Julia vond het wel een beetje eng, dat papa zo hoog ging en was een bezorgd daarover en Merel heeft zo iets, oh joh, dat komt wel goed. Wel leuk om te zien hoe de te grote gele hesjes eigenlijk zomerjurkjes lijken. Ik heb ook nog wat onderhoud werkzaamheden aan de DragonFly gedaan en weer wat onkruid tussen de tegels weg gekrabbeld ;-). Sander sloot zijn vlucht af met een mooie landing op de voetjes. Later was ik nog uitgenodigd om mee te gaan eten te Vlagtwedde bij de Sultan. Super gezellig was dat weer en nogmaals dank je wel. En heel belangrijk, de meisjes zeiden dat ik in het midden moest gaan zitten tussen hun in, want dan zou ik een wens mogen doen. Nou dat was natuurlijk heel erg leuk en heb mijn wens gedaan. Ook leuk was dat ze me bij de hand namen om over te steken, want mij mocht niets overkomen. In de watjes gelegd dus en mooie vliegdag. Morgen komen er meer piloten, en hopelijk weer net zo mooie condities als vandaag.

Deze mooie tekening heb van Julia gehad.
En deze mooie tekening ontvangen van Merel.