Fred Lanning is echt een kunstenaar, zoals hij de propeller weer als nieuw heeft gemaakt. De beschadigingen zijn opgevuld met de epoxy van Neuform en weer keurig na eindeloos polijsten zonder dat het bladprofiel maar enigszins veranderd weer strak en glimmend gemaakt. Het is fijn, dat op EHST een propeller-balanceer apparaat beschikbaar is. Een simpel apparaat, maar werkt fantastisch. Bij één blad was de beschermstrip verwijderd, omdat onder deze strip een beschadiging voelbaar was. Bij de balanceertest, bleef dit blad ook keurig bovenaan stilstaan. Een klein beetje uit het midden. Het op twee na hoogste blad stond iets hoger dan het onderste blad. Een klein stukje tape op het tweede blad was voldoende om na het draaien van de gehele propeller het 1e blad kaarsrecht omhoog tot stilstand kwam. Fantastisch dus. Nu hebben we de juiste lengte beschermtape afgemeten en geplaatst op de leading edge van de propeller. Na balanceren bleek voor het mooie nog een kleine reepje tape nodig te zijn voor de juiste balans. Welke propellerstand je ook koos, het bleef staan zoals je het los liet. De draaitest leek wel oneindig lang, en stopte op een willekeurige stand. Yes helemaal goed.

Fred en ik helemaal tevreden en sloten af met een high-five.

Nogmaals hartelijk dank Fred voor alle vrije tijd die je er weer hebt in gestopt.