Zondag is het weer een fantastische vliegdag. Dat we zo geluk mogen hebben eind oktober. Volgende week zal de herfst echt wel gaan toeslaan. Enfin, nu hebben we het in de pocket.

Lekker opbouwen en vliegen maar…

Alex, Chris en Graig waren er al weer vroeg bij. Geen mist, en toch al licht, vanwege het ingaan van de wintertijd. Het zo ontzettend fijn te voelen, dat het zo relaxed gaat.

Graig en Heleen

De DragonFly doet lekker zijn best, zodat de leerlingen geruime vliegtijd hebben, om goed gefocust te kunnen vliegen. Joël en Ruud wilde na een eerste tandemvlucht er nog één gaan maken. Ze vonden het zo ontzettende vet. Joël wilde alle takken van de vliegsport gaan ervaren en Ruud haar vader de muzikant heeft ook besloten om dit ook nog mee te maken in zijn leven.

Zelfs met losse handjes blijft de delta gewoon vliegen… KLIK op FOTO voor video

Wat mooi te zien, dat vliegen mensen zo blij kan maken. Paul zat vast in het verkeer en kan pas een uurtje voor sunset op EHST zijn. Zijn vrouw en kinderen vonden het ook wel heel spannend dat Paul ging vliegen zo voor zonsondergang.

De laatste vlucht vandaag nog net voor zonsondergang.

Bob kwam ook nog eens 3 vluchten maken in de ‘boterzachte’ lucht zoals hij dat zei. En petje af voor Heleen die maar liefst 13 tandemvluchten had gedaan met allemaal enthousiasten mensen en beginnende piloten. Ieder heeft ongelooflijk zijn best gedaan tijdens de daglichtperiode. Top

Zaterdag begon de dag ook weer vroeg, niet om te vliegen maar aan de gang met de jaarlijkse doedag. Vliegveld weer winterklaar maken. Ontvangst door Wilfried inclusief lekkere koffie met cake verzorgd door Lisa en Gerdina. Het seinenvierkant was vorige week nog niet af, dus daar ga ik maar weer mee aan de slag. Wel heel gezellig was, dat Adrie, Coen & Cornelia ook aanschoven, waardoor het werk ineens heel veel leuker leek. Vliegveld zou PPR weer om 11u open zijn echter, er was enigszins vertraging. Maar het was natuurlijk wel fijn dat alles af kwam. Nou, als je nu van bovenaf het vliegveld bekijkt, dan ziet het er echt wel heel strak en netjes uit. De leden hebben weer hard gewerkt. Wat ik ook heel stoer vond is dat Jacqueline met de bosmaaier omging of het dagelijkse kost was.

Wachten werd gelukkig beloond met mooi weer en blijde gezichten na hun vluchten.

Enfin 12 uur kan er weer gevlogen worden. Wachtende inmiddels waren, Chris, Alex, Graig, Carlos, Berno en Annabel.

Samen Carlos scherp door de bocht.

De kinderen van Carlos en zijn vrouw hebben zicht volgens mij ook geen moment verveeld. En Joek had al gezegd dat hij zo snel mogelijk ook wilde deltavliegen.

Eind oktober en zo warm weer. Het begon nog open te trekken ook.

De lunch was er helemaal bij ingeschoten. Maar Cornelia heeft mij gered en kwam een super de luxe lunchpakket brengen met daarbij nog een overheerlijk meloenen sap. Nogmaals thx.

Deze cowboy cocktail ging er wel in hoor.. mmmm
Berno maakt zich klaar voor zijn vlucht. Annabel vind het spannend, want zij mag hierna.
Op de video na haar vlucht was de mooie glimlach nog vele male groter. Super leuk.

Vrijdag vroeg in de ochtend nog voor sunrise was Heleen haar tandemvlieger al aan het controleren.

Bijna sunrise en Chris zet de windvaan op zijn plek. De DragonFly kan zo zijn testrondje gaan vliegen.

Het zou een drukke dag gaan worden met het lessen. Chris was zoals gewoonlijk er ook weer vroeg bij. Later arriveerde Alex, Marlijn en kinderen, Alinda, HP en Hans ook nog. Gezellige groep. Chris zou als eerste met Heleen gesleept worden. Aan de grond bijna geen wind, maar elke 50 m hoger werd de wind steeds steviger. Na het releasen en het uitleggen van handelingen, bleek de tandem ook heel snel met de wind mee te driften. Oo, oo, dat gaat een buitenlanding worden, en idd was het verstandiger om een goed landingsveld buiten het vliegveld uit te zoeken. Chris zijn eerste buitenlanding. Gaaf, maar wel heel wat tijdverlies natuurlijk. Alex en ik zijn met m’n busje en pakzak naar de landingsplaats gereden. Heleen en Chris waren daar in gesprek met een allervriendelijkste boer die daar met de trekker aan het werk was en het wel heel interessant vond.

Snel weer inpakken en naar het vliegveld terug
Hans was inmiddels ook al klaar met het opbouwen van zijn mooie KLM-kleur delta.