Amai, om even in het Belgisch te beginnen. Wij krijgen deze week bezoek uit België, want onze Rob neemt Rick en Pieter mee, inwoners uit zijn woonplaats. Ze vinden het interessant te zien hoe het er een beetje aan toe gaat op een recreatief vliegveld. Inmiddels zitten we al in week-27. Er zijn dus inmiddels al enige tijd verstreken en nu een moment gevonden in ons caravannetje op de vliegclub camping. Connie lekker met de beentjes omhoog aan het handwerken en ik dus nu aan het schrijven. Valt denk ik niet mee om terug te halen wat voor leuke gebeurtenissen er voorbij zijn gekomen. Het eerst dat me te binnen schiet is het tijdschrift van de AOPA.

Een prachtige groot formaat glossy. Mooi artikel Heleen. Donderdag en vrijdag waren de cursisten Roos en Nico al vroeg paraat. Nico is een ontzettende doorzetter en wil de focus achter de DragonFly onder controle krijgen en uiteindelijk de juiste beslissingen te gaan nemen. Roos lijkt wel een natuurtalent heeft het gevoel van de deltabesturing al snel eigen, maar wil nu nog graag weten waarom werkt het eigenlijk zo als je de handelingen uitvoert. Het eerste cursusblok zit erop en de voortzetting gaat binnenkort gebeuren. Roos vind het vliegen helemaal fantastisch. Later werd het groepje met de deltapiloten in spe uitgebreid met Adinda, en Tom.

Ook de loopoefeningen zijn belangrijk voor het gevoel met het één worden van de vlieger.
Zo werd ook weer geoefend in de simulator die deels was opgezet.

Ik heb wel gezien dat de simulator goed laat voelen hoe je een stuurbeweging dient te moeten maken. Het lichaam strak houden en in een haakse hoek op de bottombar houden. Als je het lichaam strak houd (bijvoorbeeld door de billen tegen elkaar te knijpen) voorkom je het schaareffect. Want als je alléén je lichaam draait om het ophangpunt, dan veranderd er niets aan gewichtverplaatsing en heeft dus geen effect op een richting verandering.

En weer een mooie dag afsluiting met een laatste tandemvlucht.

Wat ik ook erg leuk vond, is dat we niet alleen bezoek kregen uit België, maar ook uit Midden-Zeeland. Maceiej en Gwenn zijn dochter kwamen met een heel mooi vliegtuig vanuit EHMZ. Ze hadden tent meegenomen en skeelers om nog naar het dorp te rijden. In de avond nog leuk aangeschoven bij het kampvuur met gezellige mensen en de volgende dag weer fit met een flinke wandeling. Jammer dat Coen en Cornelia er niet bij konden zijn, want zij hadden ook een Ekolot Junior bij. Zou een leuke foto geweest zijn met 2 Ekolots op het platform.

Onze Rob heeft gelukkig toch weer even kunnen deltavliegen. Het is zo heerlijk en vertrouwd om hem achter de DragonFly te hebben. Hij zoekt altijd het minste weerstand keurig op. Er is inmiddels drainage onder de runway geplaatst door grote machines. Maar onder de stenen van het platform wordt ook voor drainage gezord, namelijk de pluimvoetbij draagt zijn steentje hier aan bij.

Adinda en Heleen wisten een mooie opname te maken van de aangelegde drainage op de runway.