Woensdag 28 augustus, wat een prachtig weer. Goed dat Sander een ander plaatje had dan de rasp. Prachtig blauwe lucht met witte wolkenplukjes. Veel thermiek. Heb zelfs met de DragonFly met motor geheel uit, hoogte kunnen pakken. Ook mooi was te zien vanuit de lucht dat Aralado en Sander druk waren met het opbouwen van de deltavlieger en achter de bomen op de crossbaan een giga dustdevil ontstond, zonder er maar enigszins notie van te hebben. Ik vloog er regelrecht naar toe en gaf een mooi +4 en doofde gelukkig ook snel uit. Araldo in een mooie bel weg gezet en hij presteerde ruim 5 uur te vliegen naar Bruinhaar en op 13 km na weer terug op EHST. Mooi gedaan Araldo dit moet vast meer dan 120 km zijn geweest en een persoonlijk record. Sander wilde ik bij Araldo wegzetten, echter hij dacht bij Stadskanaal dit gaat me wel lukken, echter de bel was niet zo sterk als gehoopt. Later bij wolkje weggezet en toen ging Sander er als een speer van door. Uiteindelijk heb ik hem opgehaald tegen Emmen aan. Hij had prachtig veld gevonden om te landen. Later heeft Sander, Araldo weer opgehaald. Dank aan Mans de havenmeester voor het ophalen van de Dolly. Wat is het toch mooi vliegen in door de week Nederland.
Toen de boys aan het vliegen waren en ik uiteindelijk al zwevend geland was en de sleeplijn aan het opruimen was, werd ik helemaal vrolijk van duizende kraaien die met luid getjan en plezier een beste thermiekbel hadden gevonden en al links draaiend met duizelingwekkende snelheid, zonder elkaar te raken de hoogte in stoven. Geweldig te zien en te horen.