Zaterdag om 8u stonden Patrick, Lars, Henk, Jaron en Arjen weer klaar in de hangaar. Helaas liet het weer niet toe om te gaan vliegen. Bewolking kwam niet veel hoger dan 100m. Einde van de dag zou deze lage bewolking gaan verdwijnen. Dat gebeurde idd, echter het ging er wel tegelijkertijd regenen. Dus uiteindelijk een goede beslissing om zaterdag te cancelen. Zondag is sowieso geen optie, omdat dan de wind sterk toenemend is.

Vrijdag 18 oktober was het een zeer ongewone warme zonnige dag. Het zou nevelig zijn echter, vanaf sunrise was het boven EHST al helder en enkele schapenwolkjes waren zichtbaar heel hoog in de lucht. Dit is zo de hele dag gebleven. Weinig wind, geen cross-geluiden aan de 06 kant, 22° op de grond. Hans was voor de laatste keer havenmeester bij de vliegclub Westerwolde. Hij heeft een nieuwe hobby ontdekt, namelijk lesgeven aan scholieren in de eindklassen van het middelbaar onderwijs met de vakken natuur en techniek. Hij maakt modelvliegtuig bouwpakketten om samen met de leerlingen te gaan bouwen en later natuurlijk te gaan laten vliegen. Hij merkt al gauw dat er spontaan wedstrijdjes worden georganiseerd, van wie blijft het langst in de lucht. Dit enthousiasme vind hij ontzettend leuk. Jammer voor ons Hans, dat je het ultralight vliegen gedag gaat zeggen. Maar ja, hij heeft ook al zo lang in de lucht gevlogen met grote kisten en veel passagiers. En vliegviruszaadjes planten bij de jeugd is een zeer goede zaak. Zo is Heleen ook bezig om middelbare scholen te benaderen. Echt goed bezig! Heel leuk was ook dat Maya en Andy (pas getrouwd stel) hier waren. Maya wilde vooral wat airtime inhalen van het afgelopen jaar. Oefenen van comfortabel slepen, circuit vliegen, doellandingen en netjes met een mooie flair op de voetjes landen. Nou dit is meer dan goed gelukt hoor. Wat een bikkels zijn de meisjes toch.

Andy had een soort van straaljager bij. Voordat hij het circuit in kwam, had hij vol aangetrokken een snelheid van ongeveer 120 km/uur en het suisende geluid van zijn Laminar leek het geluid van een straaljager. Wel gaaf. Zo zei Maya ook, dat je Andy altijd eerst kan horen, voordat je hem ziet.

Heleen en een aantal cursisten zijn in de middag ook gearriveerd. Dus werd het ook nog lekker druk. Antony ging samen met Heleen het luchtruim in. Voor Antony alweer een tijdje geleden en wil de draad weer oppakken. Vrijwel alles heeft Antony zelf gedaan, dus dat is een forse vooruitgang. Arjen en Lars gingen solo en zij lieten beide zien dat het heel goed gaat, een mooie positie die ze de hele sleep keurig vasthielden. Met Arjen heb ik wat scherpere rondjes gaan draaien, zoals dat in een thermiekbel gaat. Links om goed, rechts om goed. Toen ook nog de snelheid een aantal keren verhogen van 40 naar 60 km/uur. Dat ging hem goed af. Top. Patrick, Henk en Jaron (nieuwe cursisten) waren inmiddels ook gearriveerd. Aangezien het bijna sunset was, gingen we opruimen en terug naar de hangaar, waar Heleen haar school voort ging zetten met het geven van theorie. Hopelijk morgen weer zo’n mooie dag, maar de verwachtingen zijn helaas niet zo mooi.