Er is wel iets heel vreemds aan de hand met de weersomstandigheden. Een aantal jaar geleden, gaf de rasp.blip.map dag in, dag uit een gele kleur over noord Nederland (heel thermisch), echter nu is er dit jaar nog géén geel kleurtje aan de pas gekomen voor geheel Nederland. Overwegend groen (redelijk thermisch) met blauwe vlekken (geen thermiek) wil zeggen dat de kans er is om boven te blijven, maar dat het niet eenvoudig is. Blauw is helemaal uit den boze voor ervaren piloten. Voor cursisten zou dit helemaal perfect zijn, want dan heb je de thermische aktiviteit zoveel mogelijk uitgeschakeld. Echter er zijn nog meer variabele, namelijk regen en wind. Week-27 was dus zo’n weekend met regen.

Zo mooie wolkenstraten, helaas voor Alex, Adinda, Gerard en Nico net een stapje te hoog.

De les-planning wordt dan ook in de ochtend en in de avond gedaan. De piloten in spe voor de sleep aantekening staan dan ook donderdagochtend vroeg op om klokslag 7 uur de warming-up te doen. Heleen zet dan rustige muziek op en doet de oefeningen voor, zodat de groep deze oefeningen op een verantwoorde wijze kan nadoen. Het vliegveld is open van sunrise t/m sunset, echter ik doe mijn eerste testrondje pas om 8 uur, dit als tegemoetkoming van de mensen die in de buurt wonen. Daarna staat al gauw de eerste cursist en Heleen klaar voor de eerste tandemvlucht. Erik is inmiddels solo, dus hij gaat oefenen, de start, het vliegen, circuit-indeling en landing onder zijn eigen vlieger. Adinda, Alex, Gerard en Nico, waren vol verwachting, echter in de ochtend bleek het buiten de voorspelling om te rommelig in de lucht om met het lessen door te gaan. Tot 16u heeft men de simulator en theorie tot zich genomen.

Adinda was nog heerlijke salade aan het maken in Deltafly Kitchen Adventures.

Daarna kon iedereen tot sunset nog een vlucht maken. Waar ik zo van kan genieten, dat de vooruitgang van de cursisten zo duidelijk voelbaar is. Ik zeg altijd als de DragonFly en de tandem als één pakketje door de lucht in de bocht gaat, als zijnde een constante kracht op de sleepkabel, dan gaat het helemaal prima. Een aantal cursisten staan de popelen om solo te kunnen gaan. Als het rustig weer zou zijn geweest, had dit ook gekunnen. Helaas toch nog wachten tot in augustus. Wat een prachtige videobeelden heeft Heleen kunnen maken bij de ondergaande zon met haar passagiers. Prachtig. Vrijdagochtend zijn er slecht 3 vluchten gemaakt, todat het alweer te onstuimig werd en hebben we besloten de cursus verder dit weekend te laten vervallen. Nou vrijdagmiddag zaten Connie en ik in de caravan te ervaren hoeveel zwembaden water tegelijk er naar beneden zijn gekomen. De camping en de weg er naartoe leek wel een groot meer. Een ongelooflijke flits en tegelijkertijd een enorme knal deed ons wel heel erg doen schrikken. So e, dat was wel heel erg close. Zaterdagochtend dus eveneens spatten en onstuimige lucht. Morgen zal het niet veel beter gaan worden. Helaas, want de sleepcurcusplanning is pas weer vanaf 15 augustus.

klik op logo

Meestal houd de natuur zichzelf in balans, dus het kan gewoon niet anders dat we in augustus t/m oktober heel mooie dagen gaan krijgen. Connie en ik gaan wat toeren door Duitsland, en genieten van de mooie plekjes in Nederland.

Zoon lief, Ellen en Pippa zijn onderweg met de camper naar Noorwegen, dus die gaan we wel heel erg missen. Dinsdag is het oppassen bij ons achternichtje Vesper. Dit is ook telkens weer een hele beleving, wat je in de stad Delft elke keer kan meemaken, tijdens het wandelen. Ik hou het weer elke dag wel in de gaten, van mocht het mooi thermisch weer gaan worden, dan zal ik aanwezig zijn op het vliegveld, zodat de ervaren piloten weer mooie lange vluchten kunnen maken.