Zondag 23 juli was het echt teveel wind om te deltavliegen. Maar het was wel zonovergoten mooi vakantieweer. Lekker met ons con door de bossen gefietst. Marjoleine heeft o.a. als hobby GEO-catching. Dit lijk Connie ook super leuk en heeft de app-gegevens van haar ontvangen. De ene puzzel is nog moeilijker dan de andere en je bent lekker met de conditie bezig. Coen en ik hadden de avond ervoor nog even gekeken naar het slechte ontvangst in de clubkist. Er bleek een pinnetje te kort van de contrastekker. Is door Coen gefixed en het ontvangst is weer als vanouds. Vandaag was hij havenmeester en aangezien het heel erg rustig was heb ik hem even ingevallen, omdat het natuurlijk wel leuk zou zijn dat hij samen met Martin nog wat kon gaan vliegen in de Flitsch. Achteraf kregen we te horen dat het ongelooflijk thermisch was. Cornelia kon haar middag nuttig besteden aan familiebezoek. Henk had al doorgegeven dat hij de wind ook de strak vond en weer naar een andere keer zou gaan uitkijken.

Foto: Marjoleine

Na het eten ging hij nog aan de slag om een plexiglas beschermkapje voor de strobe verlichting te plaatsen.


Dat ziet er weer perfect en goed beschermd uit. Top

Zaterdag 22 juli was weer een gezellige dag geworden. Marjoleine en Coen hebben deze dag de langste air-time gehad denk ik zo

Weer veilig geland in de Flitsch, Marjoleine vertelde vol enthousiasme hoe ver je kon kijken en leuk het was allerlei dorpjes van boven rustig te bekijken.

Coen en Martin wisten wel te vertellen dat het moeilijker was om draagbare thermiek te vinden als dat in de wolken in de lucht lieten aflezen. Martin zijn eerste vlucht was toch meer dan een uur en had uit eindelijk de 1000 aan kunnen tikken.

Coen had op eigen initiatief gereleased, vanwege toch enigszins turbulente omstandigheden. Dit is natuurlijk heel fijn, want dat bespaard weer in voorzorg een breukstuk, of eventueel verlies van een tussenlijn. Ik heb ook genoten van het vliegen af en toe in het t-shirtje, en je kon kei ver kijken, omdat het zo helder was. Toch weer 82 km gevlogen vandaag. Later serveerde Lisa & Gerdina van het paviljoenrestaurant enige snacks en drinken.

Afsluiting van weer een leuke vliegdag

Vrijdag 21 juli was de thermiek zeker niet voldoende aanwezig. Voor Martin was het wel uitstekend weer om zijn delta op een andere manier te trimmen en te testen. Tevens liet Martin ook nog een spectaculaire rugwindlanding zien. Nou, dat ging met veel vaart en een goed flair. Dan heb je de delta wel onder controle zeg. Top gedaan. Nog bedankt aan Connie voor het ophalen van de dolly. Coen was er inmiddels ook al, want hij was al vroeg klaar op zijn werk. Mooi om weer eens DragonFly te vliegen.

Mooie landingen waren meteen al in het zicht. Goed gedaan hoor.

Daarna luxe in de Amerikaanse auto van Coen & Cornelia. Deze is 50 jaar oud, maar de bekleding is nog als nieuw en rijd vorstelijk met een vol borrelend geluid door Stadskanaal heen naar Tony. De vooruitzichten van zaterdag zijn wel zonniger.

De BlipRasp thermiek map geeft voor het komende weekend aan, dat er toch wel een thermiek te gebruiken valt van +2,6 m/s. Ben reuze benieuwd.