Vrijdag 10 juni t/m zondag 12 juni is het een Deltaweekend te Havelte georganiseerd door Adrie Bijsterbosch. Er wordt dus niet gesleept op EHST maar op een landgoed te Havelte. De DragonFly is donderdag al gereed gemaakt voor de heenreis daarheen.

Donderdagavond bepakt en bezakt om vrijdag naar Havelte te vliegen.

Stevige wind zorgt ervoor dat ik ruim 1 uur en 20 minuten onderweg ben over een afstand van een kleine 60 km. Mooie landschap mutaties gezien. Zo bij Dwingeloo in de buurt een rechte strook van 1 km met een 14 tal enorme schotels midden in het bos. Heel erg vreemd was dat alle dennenbomen rood waren of te wel dood. De loofbomen hadden daar geen problemen. Wat is er in het bos aan de hand, zat ik al vliegend onderweg te bedenken.

Mooi, vliegveld Stapel te Havelte is weer bereikt. Foto: Emiel Nuijten

Vrijdag was de wind voor de meeste piloten te hard om te slepen, dus was het een rustige middag. De sfeer was goed, en dat is het belangrijkste. Er kon ook gelierd worden. De terugweg ging wel een heel stuk vlotter met de rugwind. Zaterdag gaan Bart, Heleen en Tanno ook tandemvluchten doen. Vooraf hield Bart een uitvoerige en praktische uitleg over het fenomeen slepen.

Bart geeft uitleg over het slepen. Foto: Emiel Nuijten

Vele piloten hebben hun hart kunnen ophalen onder de wolken. Koos zag ik zelfs nog een aantal km tegen de wind in crossen, en daarna heeft hij zelfs een vlucht gemaakt tot Stadskanaal toe. Ontzettend knap hoor. Zo ook had Andreas een leuke XC.

Er zijn leuke solo en tandemvluchten gemaakt. Zo had Tanno ook een thermiekvlucht met o.a. een jongetje van 11 jaar. Adam kwam zo enthousiast terug na een klein half uurtje in het luchtruim geweest te zijn. Hij kon bijna de wolken aanraken zei hij met glinsterde oogjes van vreugde. Een aantal mensen hebben ook op verzoek hun DragonFly beleving mogen meemaken. Allemaal brede glimlachen en een goed gevoel. Arjen had ook zijn eerste tandemsleeps gemaakt. Jaqueline heeft ook haar debuut met de tandem mogen beleven.

Er was voldoende belangstelling voor de tandemvlucht van Tanno en Jacqueline.

Na afloop wist Jaqueline ook te vertellen dat ze het enorme belevenis heeft gevonden en het maar niet snel genoeg geleerd kan hebben, om ooit zelf solo te vliegen. Heleen was ook in haar beste doen, want lesgeven is wat ze ontzettend graag doet.

Terwijl ik lekker in het gras lag te genieten van het mooie weer en een boterhammetje at uit het nieuwe trommeltje wat ik van mijn kleinkind heb gekregen.

Kijkend naar de vrolijke mensen, zag ik dat Erik zich aan het klaarmaken was.

We zijn tot laat doorgegaan met het slepen en weer richting EHST gevlogen en precies voor sunset kunnen landen.

De afspraak is gemaakt om zondag extra vroeg te beginnen, omdat de wind verder op de dag behoorlijk zou gaan toenemen. Dus om exact 7u vertrokken. Fijn dat Coen havenmeester kon zijn op dit tijdstip. Een aantal piloten stonden idd al klaar om half negen en we konden dus gauw aan de slag. Er waren weer veel ervaringen door de piloten opgedaan. En met een voldaan gevoel weer terug naar de thuishaven.

Daar werd ik hartelijk ontvangen door vriend Nico, Cornelia, Coen en Wilfried.

Heb supergoed geslapen en maandag was weer een mooie dag. Cornelia ging Wilfried helpen met het grasmaaien van de terreinen.

En ik ging de DragonFly en motor een grote beurt geven. Lekker in alle rust mooi een halve dag kunnen klussen en was weer mooi na 5 nachten weer lekker thuis bij ons Connie.