Zaterdag 5 maart was wederom een mooie vliegdag. Heleen heeft goed kunnen trainen met Pascal als tandempassagier. Pascal heeft ook de pitch geoefend tijdens het slepen. Wat ook heel erg leuk was, dat ik even mocht ervaren om in de electro-bolide van Coen & Cornelia te rijd.

De dag hebben we gezellig kunnen afsluiten met lekker eten bij Tony’s Dolce Vita. Zondag was de voorspelling teveel cross-wind voor de tandem, echter zondag blijkt een geweldig mooie dag geweest te zijn. Wel erg jammer, maar goed te weten, dat er nog voldoende mooie dagen dit jaar in het verschiet liggen.

Woensdag 2 maart.

Wel frisjes (boven 7,2°C, maar prachtig blauwe lucht en lekker weer om fijn te kunnen vliegen.

De kop is er weer af en we hebben weer voor de eerste keer lekker kunnen fladderen in de lucht dit jaar. Na een lange winter stilstaan was ik toch erg benieuwd hoe de Rotax-motor zich zou gaan gedragen. De normale start procedure werd ingezet en na het roepen van “Clear-Prop” drrrrrrr en broemmmm gelijk aan net of er geen verandering was in vergelijking met een week stilstaan. Diederik en Heleen stonden al opgebouwd op runway-06. Eerst zelf nog even vliegen.

Ik verbaasde mij er over dat het zo makkelijk gaat. Net als of je op de fiets stapt en het resultaat was mooie starts en mooie vloeiende landingen.

Heleen heeft zelfs laat in de middag nog wat thermiek kunnen gebruiken, dat de glijvlucht behoorlijk uitgesteld werd. Allemaal blije gezichten en daar doen we het allemaal voor.