Vrijdag 8 oktober 2021: Adrie Bijsterbosch heeft heel erg hard gewerkt aan een heel mooie aluminium Mickey Mouse (dolly).

Mooi resultaat en idd Mickey is zichtbaar.

Eindelijk was de tijd aangebroken dat de eerste proef zou kunnen zijn, dat de startwagen zou kunnen gaan rollen op de runway op EHST. Geheel gedemonteerd kwam deze in de auto van Adrie aan en werd terplekke gemonteerd.

Nauwkeurig precisiewerk
Instelfase

De eerste test was helemaal geslaagd. De “Mickey” loopt heerlijk soepel en is keurig uitgelijnd achter de DragonFly. Goed werk Adrie. Top!

Maya was er ook bij om Heleen bij te staan als gebrevetteerde deltapiloot. Nog een aantal vluchten te maken voor de aantekening, dat ze ook niet piloten kan meenemen om instructie te geven. Dit vrouwelijk tweetal ging helemaal goed. Voor Maya was de eerste tandemvlucht toch wel even wennen, omdat ze zelf de teugels in handen wilde nemen en het moeilijk vond om het vertrouwen even in Heleens haar skills te hebben. Maar dat bleek maar van korte duur, want het ging super goed, zo ook met de landingen.

Maya en Heleen wachtend op de DragonFly nadat ze het plan goed hadden doorgesproken. Foto: Adrie Bijsterbosch
Wat een prachtige dag is het vandaag geweest. Foto’s: Heleen van de bos

Zaterdag was het doedag op EHST, d.w.z. dat dan veel leden allerlei klusjes op het vliegveld gaan doen. Ik kan wel zeggen dat er heel veel gedaan is en dat het vliegveld er weer winterklaar voor is.

Veel vliegtuigen hadden even kunnen genieten van het zonnige daglicht, zodat de hangaars helemaal opgefrist konden worden.

Het was te mooi weer om na de doedag niet te gaan vliegen. Dus voltanken maar en op weg naar de eilanden. Helaas het zicht was in de lucht toch minder dan gedacht. Dus bij Delfzijl aangekomen, kon ik toch nog niet de Nederlandse eilanden zien. Maar wel ontzettend leuk was, dat Coen en Cornelia bij mij meerdere keren langszij zijn gekomen.

Coen en Cornelia in zicht… 🙂

Jammer dat ik de camera nog niet zo goed ken en daarmee de meeste foto’s en video’s niet heb gemaakt. Wel dat de camera in mijn jaszak zit maar als deze eruit kwam zette ik de camera weer uit, etc. hmmm, niet zo handig.

Op de terugweg kwam ik Adri Tervoort ook nog tegen boven een meer waar Coen en Cornelia vlakbij wonen. Wat een prachtige dag

De C22 gaat als een raket

Adri heeft een super camera…

Hier lijkt het of ik aan het filmen ben, maar de camera staat gewoon uit hoor,
zonder dat ik het wist. Foto: Adri Tervoort
Wat kan Adri toch een prachtig foto’s maken, en wat is groen toch mooi.

Het was dit weekend ook weer tijd voor een trainingsvlucht om het brevet geldig te houden. Desirée heeft mij ook nog in alle rust weer opnieuw kennis laten maken van de Dynamic. Dus die check hebben we ook nog gedaan. Voor het aftekenen van het brevet moest ik naar vliegveld Hilversum, omdat daar de examinator was, om het brevet aan te vullen. Zo dit is ook weer geregeld voor een paar jaar.

Mooie afsluiting dit weekend

Mooie schaduw landing
En weer terug naar honk…