En nu is het gras gemaaid.

Een KNVvL dagje op EHST. Tevens zouden er filmmakers bij zijn van het FHM500, dit alles georganiseerd door de voorzitter van het KNVvL afdeling zeilvliegen: Wim de Gier.

Lachend gezicht spreekt boekdelen. Foto gemaakt door: Wim de Gier

Het ziet er naar uit dat het een prachtige dag gaat worden. We hadden nog wel een wisseling van de runway richting van 24 naar 06, omdat de wind toch ietsjes meer van ZO kwam dan van ZW. Bart zou een aantal tandemvluchten gaan maken met genodigde en als er nog tijd over was een aantal tandem instructie lessen.

Gezellig weer opbouwen, gelukkig geen brommers vandaag..

Serge was zo ontzettend blij dat hij eindelijk na 1,5 jaar weer eens de lucht in kon. Terwijl zijn moeder heerlijk in de schaduw zat te kijken, ging Serge met Bart onder de tandem de lucht in. Zijn eerste sleeples. Volgens mij had Serge er een fijn gevoel aan over gehouden. Bart heeft met Heleen allerlei situaties gesimuleerd, om uit te vinden hoe Heleen dan reageert. Wat ik kan beoordelen is dat zij het fantastisch goed doet en de onmogelijke situaties goed weet in te schatten en te redden. Enorme progressie. Bart is ook erg tevreden naar mijn weten en ik denk dat de volgende stap is dat Heleen andere deltapiloten gaat meenemen. Wim had een te drukke dag om alle genodigde te woord te staan, de cameravoorzieningen op de tandem, etc. etc. Daardoor was zijn hoofd niet leeg genoeg om en vlucht te kunnen maken. Wijze beslissing trouwens.

De FHM man kon het toch niet laten om het tijdschrift FHM500 met de mooiste 500 vrouwen van Nederland te laten zien.
Foto gemaakt door: Wim de Gier

De FHM jongens waren ook zeer enthousiast van hun tandemvlucht, ze hadden nog behoorlijk wat thermiek kunnen nemen om langer boven te blijven en zelfs het tijdschrift te kunnen doornemen. ;-). Tjee, wat kan Bart goed overweg met zijn tandemvlieger.

Bart gaat stijl door de bocht. Foto gemaakt door: Wim de Gier

Stijl door de bochten en met volle vaart keurig de doellandingen in te zetten. Geweldig Bart, je bent een kunstenaar hierin, tja maar je hebt in de jaren in Amerika ook duizenden tandems gedaan en wel regelmatig 15 op een dag als ik het goed begrepen heb.

Bart is alles aan het inpakken na een intensieve vliegdag.

Adrie had telkens een sleep een moment in de lucht dat de thermiek wel erg moeilijk te vinden was. Het waren vandaag toch wel heel smalle bellen en ver uit elkaar. Enorm scherp indraaien was de waarschijnlijk de remedie. Tijdens de sleep van Maya zag ik Titus op mij afkomen, omdat ik er wilde gaan draaien, vanwege een belletje. Uiteindelijk ging het met Maya goed en pakte snel veel hoogte. Titus kwam net een 100 meter lager en noordelijker aan, en kon de bel helaas daar niet meer verder vinden. Ja en naast de bellen ging het snel naar beneden. Titus heeft een mooie buitenlanding kunnen maken vlak naast de weg. Goed gedaan Titus. Ik heb je zien zwaaien naar mij šŸ˜‰