Zondag de 13e moet vast een geluksdag worden met zo mooi weer.

Nog niet gemaaid…

En er is ook heerlijk gevlogen. Leuk was dat Loo en Ben op bezoek waren om Arne op te gaan halen bij zijn vlucht richting zuiden. Zo was Marjolein er natuurlijk bij om Martin te retrieven. Hoe zat het eigenlijk met Emiel zijn retrieve? Even navragen. Nou, Loo en Ben hebben mee gereden en met radiocontact de gehele vlucht gevolgd. Dat is natuurlijk super leuk! Op de de DHV zie je dat Emiel weer een ruim 80 km vlucht heeft gemaakt. Arne heeft in zo’n 3,5u vliegen vliegveld Lemelerveld gehaald. Martin heeft heel dapper een andere route gekozen meer tegen de wind en is tegen Emmen aan geland. Volgens mij is bij Emmen altijd een moeilijk stuk. Dat is toch wel fijn te weten dat dan Marjolein weer snel bij je is met drankje, snack en retrieve. Andreas legt de focus op dit moment heel erg op de landing. Goed circuit vliegen en op voldoende hoogte de final inzetten. Hij zoekt het beste moment om te flairen en zijn benen onder de delta te krijgen. Maya heeft ook weer een mooi staaltje laten zien hoe je moet slepen. Zelfs weer een leuke bel gevonden. En hoe leuk was het toen Daan geland was na een heel lange tijd. Zijn kinderdroom was uitgekomen, om ooit zo ontzettend hoog, en lang boven Nederland te vliegen. Zo mooie vlucht had hij nog niet gehad slaakte hij vol enthousiasme uit. En met zo ongelooflijk volDaan gevoel zette Daan zijn delta op het gras. Wow wat was dit mooi. Coen was voor zijn doen vrij laat vertrokken en had daarom ook geen aansluiting met de kopgroep. Maar aan een mooie vlucht geen gemis. Nadat Cornelia blij was ook nog een vlucht te kunnen maken als lest best.

Iedereen de lucht in. Cornelia als lest best

Ging ze later Coen ophalen te Weerdingen tegen Emmen aan. Ik zelf heb de DragonFly snel gepoetst en ingepakt in de hangaar geplaatst, zodat ik Cornelia achterna kon gaan rijden om weer eens een keer de belevingen mee te maken na een overlandvlucht. Dan kom weer eens ergens waar je nog nooit geweest bent. Een doodlopend straatje in alle rust en afgelegenheid, kwam je bij een enorm gemaaid grasveld aan. Wat een prachtig landingsveld had Coen gevonden. Geweldig gedaan, want in deze tijd gaan de gewassen namelijk hard en is het fijn zo’n veld te kunnen vinden. Coen had een brede glimlach op zijn gezicht en vertelde uitbundig zijn belevingen. We gaan deze mooie dag gezellig afsluiten op een terras in Weerdingen met een drankje en een snack. Wat een top-dag!

Zaterdag is komen te vervallen, omdat de voorspelling erg harde wind zou zijn, en dat bleek achteraf ook meer dan waar.

Vrijdag waren Heleen en Andreas weer paraat. Andreas had zijn delta opgebouwd gestald in de hangaar, dus dat was wel erg makkelijk.

Woensdag zou Heleen en Andreas komen slepen. Toen ik onderweg was naar EHST belde Martin naar me dat hij bij het vliegveld was. Ik dacht ook wat leuk Martin ook. Ik maar eens op de agenda kijken en wat zie ik 8 piloten hebben zich ingeschreven.

Zou het dan zo’n mooi weer worden. Idd het werd een prachtige dag. Het was zo leuk om te slepen, want je kwam vanzelf de bellen wel tegen en hoefde niet te zoeken. Martin was om 12 u vertrokken en kwam pas na een kleine 3 uur terug. Sander heeft de taak van de Knoaltraining eerder dit jaar alsnog gevlogen.

Jenet is haar delta aan het opbouwen.

Jenet voelde voldoende stijg en koppelde los en vond al gauw de wolkenbasis. Andreas heeft samen met Heleen zijn nieuwe harnas kunnen afstellen, zodat het landen eenvoudiger zou moeten gaan. Met Daan wilde ik een thermiekbel indraaien maar Daan koppelde los vanwege een slappe lijn. Zo kwam hij er achter dat je bij een slappe lijn twee handen nodig hebt om het schuifrelease te ontkoppelen. Op zich een goede keuze, maar volgende keer zal hij de bocht gewoon zachtjes iets ruimer gaan nemen dan de DragonFly, zodat de lijn dan weer langzaam strak komt.

Foto gemaakt door Heleen

Maarten heeft de perfecte sleeppositie, is fijn. Emiel heeft niet alleen goede vliegeigenschappen met de delta maar is ook is hij heel gracieus in zijn eenwiel sprong. Klik. Ieder heeft behoorlijk kunnen vliegen. Leuk was ook te zien het vreugde sprongetje van Jenet over de kabel die strak zou komen, als een dartel lammetje in de wei. Ik denk dat ieder wel mooie landingen heeft laten zien. Andreas, Daan, Emiel, Heleen, Jenet, Maarten, Martin en Sander hebben de weerkaarten goed gelezen en het was een gezellige vliegdag geworden.

Om half 5 werd de westenwind door noorderwind vervangen en de thermiekknop ging uit.