Zaterdag en zondag was het weer goed genoeg om lierstarts te maken. Zondag heb ik nog lang gewacht, maar om 13 uur was de wolkenbasis slechts 200m en het miezer regende. Om twee uur maar aan de slag geweest om een gearleg te vervangen, zodat de DragonFly weer fier rechtop staat.

Vrijdag was ik uitgenodigd door de organisator Adrie van het Deltaweekend te Havelte op vliegveld Stapel. Een gigantisch groot veld, net gemaaid. Ziet er fantastisch uit.

Het Deltafeest begon natuurlijk met de opbouw van één van de sfeervolle tenten via www.mooietenten.nl

Van alle kanten mag de wind komen, maar deze kwam helaas precies uit de kant waar het minder gewenst was. Dit was trouwens ook 180° verschil met de voorspelling. Emiel was als eerste gestart.

Klaar voor de start, spannende intro, en net voor de release.

Emiel had zich een taak gesteld om naar het lesveld van Heleen te vliegen, om daar de piloten in opleiding te kunnen laten zien dat het mogelijk is in Nederland om overland-vluchten te maken. Ben benieuwd hoe ver hij is gekomen. Er was daar ook een influenzer, namelijk Ina met haar man en kinderen. Deze hebben ook nog mogen genieten van een beleving in de DragonFly en samen met Tanno onder de tandem vleugel. Tanno deed het fantastisch, en anticipeerde absoluut goed op alle omstandigheden. Top, want het was niet makkelijk. Adrie had er een goede sfeer ingebracht en we hopen nog op mooie vliegdagen daar. Jammer dat zaterdag niet kan doorgaan door regenval en heel lage bewolking. Het lieren zal wel door kunnen gaan.

Woensdag, je merkt dat de dagen al weer langer licht blijven. Heerlijk is dat. Heleen, Diederik en Gijs waren er om te vliegen, echter de weersverwachting was niet zoals het werkelijk werd. De wolken zijn veel later opgelost dan voorspeld. Gijs had van Frank een aantal vouchers van Frank gekregen, om te slepen op EHST. Super leuk bedacht van Frank. Gijs heeft zijn laatste vlucht om half vijf ingezet en kwam pas zes uur weer terug op het veld. Goed gedaan Gijs. Heleen en Diederik hebben ook het uiterste er uitgehaald wat vroeg in de middag haalbaar was.

Tevreden Gijs over zijn late vlucht van 1,5 uur