Zondag ging Cornelia opbouwen, dan weet ik al dat het goede condities zijn, zoals weinig wind en redelijk recht op de baan. Maya was er ook. De DragonFly wordt ook gelijk vrolijk als deze de dames mag slepen, want op een of andere wijze voelt dat heel licht en wendbaar. Titus krijgt steeds meer het wij gevoel met zijn vleugel. Leuk om de vooruitgang mee te maken. Hee yes, super gezellig Erik was er met zijn nieuwe Moyes vleugel met zijn natuurlijke kleuren ook weer bij. Slepen gaat helemaal prima. Toch wel leuk dat er een bepaald sleepband ontstaat. Iedere piloot heeft zo zijn eigen vliegeigenschap. Volgens mij had Coen ook een heel tijdje gevlogen en Rens had er nog een klein Fai-driehoek uit weten te vliegen.

Foto gemaakt door Wim de Gier

Zondag was Wim er ook om vanaf het vliegveld te starten met zijn mosquito. Wat nog op zijn lijstje stond dat hij graag wilde is gelukt, namelijk een luchtfoto te maken van Boertange. Dat is gelukt. Yeah.

Artistieke foto van Cornelia met de zonreflectie op de vleugel.

Zaterdag was het weer gezellig druk, Mooie omstandigheden en mooie starts. Een aantal heeft Cornelia gefilmd. Andreas was ook tevreden over zijn vluchten en landingen met zijn nieuwe harnas. Was voor mij ook weer super leuk om Maarten weer te ontmoeten. Met Daan is zoveel progressie te zien. Hij gaat echt heel goed en kan de thermiek ook steeds beter vinden. Het leuke van de Daan is, dat hij net voor de start op de dolly, net als een parmantige zwaan zijn veren recht schud, zodat hij strak in zijn harnas ligt. Leuk was dat Emiel toch nog gebleven was, omdat zijn eerste planning was alleen vrijdag. Ivo liet nog een bijzondere landing zien, uiteindelijk keurig op de voetjes. Eerst dacht ik Jenet te slepen, toen dacht ik oh ja, Jenet heeft graag bochtje rechts, dan weer bochtje links, etc. Dus ik deed ijverig mijn beste echter het was Ivo. Toen wist ik het weer, toen ik Jenet sleepte voelde ik bijna niets, zo licht als een veertje. Jan had er zin in, hij wilde vliegen en nog eens vliegen. Hij was al vroeg begonnen met zijn sleep. En super leuk dat je net als Heleen lid geworden bent van de vliegclub Westerwolde. Diederik was er ook, dan weet je dat er leuk gevlogen gaat worden. Hij was volgens mij ook een heel tijdje in het blauwe luchtruim.

Wie heeft deze foto gemaakt?… Heel leuk te zien hoe Coen op final is.

En Coen, ja dat voelt gewoon elke keer weer zo vertrouwd met het slepen. En nog steeds ben ik zo intens blij dat hij me telkens bij staat als er technische problemen zijn. Helemaal top. Rens gaat ook prima op zijn nieuwe vlieger. Maar hij zegt wel dat elke landing weer anders is, en dat je goed moet concentreren.

Opbouwplaats gefotografeerd door Cornelia

Oei, door alle drukte wat achterstand in de blog. Ah ja, vrijdag waren Heleen, Emiel en Rens vrij om een vluchtje te maken.

So cool, Emiel met kopje koffie op het éénwiel in een korte tijd de hele camping rond.

Hadewych was er in de avond ook al en had nog handige instructies gekregen van Emiel op het brede éénwiel.

Na een spannende rit kwam een schaterlach als ontlading.

Woensdag de 26e op en neer gereden om een sealing te vervangen, zodat deze geen koelvloeistof meer gaat lekken. Het was niet verantwoord om de DragonFly uit de hangaar te rijden en dan rustig te gaan vliegen. De 24 kts vlagen waren er te veel. Vrijdag lijkt het erop dat het weer wat rustiger is. Dan kan ik in de ochtend eindelijk rustig uurtjes gaan invliegen, zodat de DragonFly in de middag weer paraat kan zijn om zijn sleepwerk te doen.

Met deze plastic patatzak kon ik de koelvloeistof lozen zonder te morsen.