Woensdag 28 april is ook weer onvergetelijk.

Foto: Judith de Bats

Een gezellig groepje waren de vliegers al aan het opbouwen toen ik net aan kwam rijden. Martin had helaas pech, omdat hij een vreemd geluid hoorde bij de check. Het geluid bleek veroorzaakt door een schuivende kabel. Dat ging natuurlijk door Martin eerst opgelost worden. Ronald was weer helemaal OK en had goed nagedacht over het incident van paar weken geleden. Invalshoek dolly lager ingesteld, dus de staart van de dolly hoger. Het beetnemen van de slangen zal hij nu strakker houden, zodat de dolly goed vastgehouden wordt. Zijn sleeps voelde goed en weer helemaal vertrouwd.

Heleen had vandaag geen enkeldoeker maar een intermediate klaargemaakt voor haar vlucht. De 1e sleep had ik op 70m afgezwaaid, waarop ze snel en accuraat reageerde en keurig zoals het hoort in de lengte richting van de baan de landing inzette. De tweede sleep ging ook zoals verwacht heel goed en ook met de intermediate keurig in positie.

Ronald bespreekt de check met Heleen. Foto: Judith de Bats

Met Eppo had ik toch wel heftige omstandigheden, door sterk verwaaide thermiek. Hier hield hij zich kranig en bleef de DragonFly volgen tot een weer wat rustigere lucht. Cornelia had de landing nog bekeken, en heeft hem gezegd, dat hij toch echt meer snelheid moet maken in het laatste traject om een perfecte landing te kunnen genereren.

Eerste gebaren commando komt van de deltapiloot. Men strekt de arm, zodat de DragonFly piloot kan zien dat de deltapiloot klaar is.

Coen en Cornelia zijn natuurlijk altijd heel fijn om te slepen. Van start tot loskoppelen voelt vertrouwd. Echter de mooie momenten kwamen dus pas na vieren helaas.

Cornelia op goede hoogte achter de DragonFly

Voor Andreas was het weer een heel tijdje geleden dat hij heeft kunnen slepen. Het resultaat zijn twee heerlijke vluchten waaronder 1 vlucht laat in de middag samen met Heleen en Diederik al dobberend op een soort restitutie thermiek tot zo’n 1000 meter.

De track van Andreas

Van de grond af was dit ook een heel leuk schouwspel om te volgen.

Eppo is geland en boven hem is een heel vreemde lucht binnengekomen…
Sterk uitvergroot