Zondag ziet het er tussen 12 en 16 u volgens de weersverwachting veel beter uit. Matig windje, maar wel recht op de baan en veel periode met zon. De dag is uiteindelijk voorbij gevlogen. Fijn om weer gezichten gezien te hebben dat al weer een poosje geleden is. Mirjam heeft weer leuke DragonFly aandenkenspulletjes meegenomen. Ik had al vroeg de DragonFly ingevlogen, zodat Desirée weer even kon oefenen na een tijdje niet gevlogen te hebben. Coen, zoals jullie weten is hij inmiddels ook al solo maar ging toch eerst even liever samen met Desirée. Daarna nam hij zelf weer het pookje in handen en liet mooie starts en landingen zien. Desirée nam Heleen het eerst op sleeptouw, waar Mirjam nog een leuke video van gemaakt heeft. Dat zag er keurig uit. Ik dacht lekker eens te gaan kijken vanuit de andere kant, de luie stoel met de aantekenlijst. Maar ik moest toch dikkere kleding gaan zoeken en me gaan insmeren, want Desirée moest nog helaas nog naar een vergadering. De wind was toch crosser als voorspeld en de windsterkte zorgde er voor dat de keerpunten van de taak moeilijk te bereiken waren. Echter vandaag heeft Arne het 2e keerpunt behaald, het 1e helaas gemist op 2,2 km. Nou ja, gemist hij had het uit het hoofd gedaan, omdat de route niet in zijn instrument stond. Martin heeft gekozen om zich met de wind te laten mee zweven en wist dat Marjoleine hem met de camper zou volgen. Echter de wind verwaaide de thermiek toch te heftig en is hij geland 11 km ten zuiden van EHST. Het was weer fijn om Hadewych te slepen, wel jammer dat we de 2e keer in een heel verschillende lift zaten ;-). Erik, Daan, Henk en Otto gaan als vanouds heel goed achter de DF. En Coen heeft een heel ingewikkeld patroon kunnen vliegen. De DragonFly had vandaag 150,2 km gevlogen met het slepen. Ik benieuwd wat het volgende weekend gaat brengen.

Zaterdag is het mooi zonnig weer, maar toch echt te hard voor om leuk te kunnen vliegen.

De eerste resultaten zijn binnen. Heb maar even de OLC gedaan i.p.v. competitie FS-app. Emiel heeft het 1e keerpunt behaald en heeft met zijn vrije vlucht 15,99 punten gescoord. Coen heeft er nog een gesloten driehoek uit weten te persen, die hem 26,39 punten doet opleveren. Otto had bijna een volledige driehoek en een aantal mooie bellen weten te benutten. (9,55 punten)

Mooi breiwerkje van Emiel

Vrijdag is training van start gegaan. De zon schijnt volop in de strakblauwe lucht. De wind richting was een beetje cross en gemiddeld zo’n 9 kts. Vijf deltapiloten zagen het wel zitten om te starten. De opgegeven taak was wel heel erg ambitieus, maar was toch leuk om eens te proberen. Martin was al gauw klaar en ging al snel naar boven. Later volgde Otto, Emiel, en Coen. Helaas was de start van Ronald ongelukkig en hij is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gegaan ter controle. Gelukkig was alles goed. Van Coen heb ik inmiddels de track ontvangen en zag dat hij 1u10min heeft gevlogen. Van de andere piloten ga ik de track nog ontvangen. Van Emiel heb ik al wel begrepen dat hij het 1e keerpunt heeft gerond. En dat was best wel een goede prestatie met deze sterke tegenwind. Morgen kunnen we weer kijken of er te vliegen valt, maar de verwachting dat het voor de starters door kan gaan is klein op dit moment.

Rustig opbouwen en wachten op het picknick-kleedje