Wat een mooie lucht, en weinig wind op de grond

Wat een fantastische vliegdag is het weer geworden. Ik heb weer lekker kunnen genieten tijdens het vliegen van de super heldere lucht. Kon de donkere torens zien van Leeuwarden en de eilanden in de waddenzee. Delfzijl leek op worp afstand. De eerste bergrug die door de ijstijd is ontstaan was in Duitsland ook goed te zien. Prachtige wolkenstraatjes 1200m hoog. Coen is alweer een heel stuk verder met de DragonFly oefeningen. Stijgt steeds strakker op en de landingen gaan ook steeds mooier.

Erik. (foto: Monica)
Cornelia, ruim een uur weggeweest en de wolkenbasis samen met Coen kunnen verkennen.
Daan in actie. (foto: Monica)
Coen net terug van zijn prachtige vlucht. (foto: Cornelia)

Nadat Daan, Erik en Cornelia al in het luchtruim waren heeft Coen ook nog eens laten zien dat hij met de delta ruim 2,5u weg kan blijven. Ieder was al zowat ingepakt, toen Coen aankwam. Alle landingen waren keurig en mooie om te zien. Ieder heeft de thermiek mooi kunnen grijpen.

Cornelia achter de DragonFly (foto: Monica)

Tussendoor kwam Jack Wolbrink met zijn camera langs op het vliegveld. Deze man heeft een leuke site (Avia-dejavu.net) waar ongelooflijk veel vliegtuigen op staan die hij heeft gespot en gefotografeerd heeft. Geweldige verzameling. Zo ook de prachtige foto die in 2018 te Gees was gemaakt van de PH-4N7.

PH-4N7 LiteFlite Dragonfly C c/n C140 – MLA airfield Gees in Holland – 1 September 2018 (foto: Jack Wolbrink)

Al met al een heerlijke dag en afgesloten met een frietje en drankje bij Karin. Gelukkig mag Karin ons ook weer van dienst zijn. Top.

Zondag de laatste dag van deze week alweer, misschien toch kans op een leuke thermiekpiek, omdat de wind bijna te verwaarlozen zal zijn is de verwachting. (zie de blipmap)

Verwachting zondag 12-07-2020