Er zijn weer fantastisch mooie vluchten gemaakt vanaf EHST. De traditie is om het vliegseizoen af te sluiten met een klein feestje waarbij ook de DF-bokaal wordt uitgereikt. Omdat de deltapiloten nogal ver uit elkaar wonen, wordt de app gebruikt waar de postcode ingevoerd kunnen worden en dan komt de meest centrale plaats waar er lekker gegeten kan worden. Dit jaar was het in de nieuwe Van der Valk te Apeldoorn-Oost. Ook weer vriendelijk personeel ontmoet en prima kamers met goede bedden. Telkens worden er een 5 tal piloten genomineerd die de vluchten hebben geüpload op de DHV-site. Tanno [159] en Martin [153] hebben ook bijzondere vluchten gemaakt. Tanno bijvoorbeeld heeft een vlucht gehad van 4:08u en Martin heeft bij een vlucht van 1:37u een gemiddelde snelheid kunnen halen van 25,3 km/u en Niko Groenewegen met zijn sportclass zelfs een gemiddelde van 23,6 km/uur. Henk Drent was dit jaar een topper, want hij heeft er zelfs gemiddeld 27,5 km/u weten te behalen. Dit jaar zijn Karin Zegwaard en Nico Palar ook uitgenodigd, vanwege de geweldige hulp, goede communicatie en begeleiding tijdens de Knoalcup.

Ik was erg verheugd op het feit dat onze Rob weer van de partij kan zijn, want dat was alweer 12 jaar geleden. Rob had namelijk de snelste gemiddelde snelheid met de meeste XC punten, en kwam daarmee op de 5e positie van de aanwezige.

Sander wist de 4e positie te scoren met [167,5 XC-punten] met slechts een verschil van 0,43 XC punten voor de 3e positie. Opmerkelijk was dat Sander zijn vluchten telkens 1u45m zijn. Misschien wel trek in een bakkie koffie ?

Emiel heeft ook de sterren van de hemel gevlogen. Totaal wist hij met [167,93 XC-punten] de 3e positie te behalen. Op 3,45 XC-punt na had hij ook nog de beste vlucht gehad van 2u53m met 107,69 XC-punten. Hij was wel ruim een uur sneller dan de beste vlucht dit jaar. Heel jammer dat Emiel, Luc en Finn er niet bij konden zijn door omstandigheden.

Coen heeft reeds 3x de DF-bokaal in ontvangst kunnen nemen. Je kan zien dat hij een echte volhouder is, bijvoorbeeld een vlucht van ruim 2,6u met de laagst gemiddelde snelheid van 9,5 km/u. Het totaal van de XC-punten van de 3 vluchten is [181] en wist hiermee toch weer een 2e positie te behalen.

En dan, wie heeft in 2019 het beste totaal gevlogen:

Dat is Gijs Wanders en wel voor de 2e keer in deze 12 jaar. Eén vlucht van ruim 4u deed  de XC score ver boven het gemiddelde komen, namelijk [225,18]. Nogmaals van harte gefeliciteerd met behalen van de DF-bokaal-2019.

Rinus werd ook nog verrast met leuke cadeau’s, zoals een 1000 stukjes puzzel dat ik met de DF volgepakt op avontuur ben, een kerstglas, een kwartet en natuurlijk de aanwezigheid van Pippa, Ellen en Rob.

Het was weer een super gezellige avond naast het nuttigen van drankjes en lekker eten. En nu maar hopen op mooi vliegweer in het nieuwe jaar.