Zondag op een gezellige drukke dag op EHST heeft Robbie en zijn zoon Ivo ook weer eens het luchtruim gekozen. De opgave een overland te maken was in deze weersomstandigheden niet eenvoudig. Desirée heeft de stoere mannen keurig naar boven gesleept. De winnaar is Ivo geworden en had zijn vader er gewoon uitgevlogen. Robbie koos voor een veilige landingsplek, omdat hij al erg laag was en nog een heel eind moest naar het vliegveld.

Vrijdag een prachtige vliegdag met mooie cumuli dicht bij elkaar. En ik (opa) natuurlijk hartstikke trots dat kleindochter Pippa ook van de partij was.Pippa heeft denk ik ook een vlieg-gen in zich, omdat ze alles met vliegen, wel heel erg leuk vind. Enthousiast zo als ze is, ging ze gelijk de water raket laten zien die ze samen met Rob had gemaakt. Na lancering haalde deze de 40 m zeker wel. Toen de hangaar openging, ging ze regelrecht naar de DF en de vlakbewegingen met de stick vond ze reuze interessant. Nadat Rob een tijdje had gevlogen en een buitenlanding had gemaakt op een groot grasveld. Ging het spoorzoeken beginnen met behulp van de App. Pippa had de eerste retrieve van papa goed volbracht en was weer super blij dat papa gevonden was.
De DragonFly staat weer helemaal klaar op EHST. Connie en ik hebben de DragonFly weer mooi geassembleerd. Alles dubbel gecheckt en test gevlogen. Het was weer heerlijk om boven het Groningse landschap te zoeven. Volgens de blipmap, zou de thermiek maar weinig betekenen vandaag, maar de praktijk was anders. Het ging heftig omhoog, gelijk al na de start.