Zondag weer een prachtige dag, het kan niet op. Martin, Coen & Cornelia hebben weer mooi kunnen vliegen. Wolkenbasis zat op 1.950m, zelf heb ik ook nog een prachtige vlucht gemaakt. Wat heeft de provincie Groningen toch een ongelooflijk mooi landschap.
Het komt niet vaak voor dat ik met de DragonFly kan thermieken zonder dat de motor nog een klein beetje aan is. Zaterdag was zo’n dag, motor uit en toch nog met +1,2 m/s omhoog. Wow dat was wel weer een geluksmomentje, nadat ik nog 200m had geklommen. En Coen heeft weer 3,5u gevlogen. Het was pittige thermiek waar je ook snel weer uit ging. Het was een stevige vlucht had ik begrepen. En als je de thermals bekijkt zat misschien Westerbork er nog wel in, als de route eerst naar Aalten was genomen. Trouwens niet gek als je dit vergelijkt op DHV hoe er 14/7 gevlogen is, en dat zonder bergen. 8e man, dat is super smileyCornelia heeft weer een aantal mensen blij gemaakt met uitleg over het zeilvliegen. Zelf heeft ze ook nog een vlucht gemaakt en een prachtige landing neergezet.Na een goede landing naast een camping, kreeg Coen gelijk een kopje koffie aangeboden. Later kwam Cornelia als retrieve, maar eerst nog even in het plaatselijk museumrestaurant een hapje doen was natuurlijk erg gezellig.
Vrijdag een prachtige vliegdag, lekker thermisch. De DragonFly doet het weer fantastisch met behulp van heel veel adviezen, denkwerk en sleutelen. Coen kan wel extra in het zonnetje worden gezet, want hij heeft er ook heel veel uren in gestopt.
En morgen nog een mooiere thermische dag met maar weinig tot geen wind.