Donderdag 12-07-2018, weer is Coen komen helpen met nadenken en sleutelen, na zijn werk. SUPER BEDANKT, dit is een geweldige steun! Inmiddels in de avond weer ruim 2 uur gevlogen. Met vol gas in 3 minuten boven en naar beneden met een beetje gas. Beneden aangekomen weer vol gas naar boven en zo wel 10 keer. Koelwater temperatuur blijft op 90°C en toeren blijven hoog.smiley. Ik ga nog wel een uitlaattemperatuurmeter bestellen, zodat ik deze temperatuur ook in de gaten kan houden. Deze mag namelijk niet boven de 650°C komen. Vrijdag ga ik nog een aantal uren testvliegen, zodat ik het beestje weer helemaal kan vertrouwen. smiley
Zaterdag weer van ochtend t/m de avond aan de DragonFly gewerkt. Synchroniseren, uitlaat, radiator en inlaatdemper plaatsen. Daarna kwam een super spannend moment. Na dubbele controle of alle schroeven, stekkers, draden goed vast zaten ging de DragonFly naar buiten om het motortje weer voor de 1e keer te laten lopen. De inloopprocedure is een uur lang volgens een speciaal schema met verschillende rpm’s en minuten te laten verlopen. We zijn nog niet helemaal tevreden, dus morgen nog wat te sleutelen, voordat de eerste proefvlucht gemaakt gaat worden.https://youtube.com/watch?v=vathoOtVMyY%3Frel%3D0
Coen en ik zijn vrijdagmiddag begonnen met het sleutelen. In de voorgaande dagen druk geweest met het vergaren van de juiste materialen, revisie van de cilinders, etc. etc. Aangezien we op een aantal rubber ringen nog 3 weken moeten wachten via rotax, heeft Coen deze ringen zelf gemaakt met hol pijpen en de juiste rubbersoort die bestand is tegen brandstof en oliën exact gelijk aan de originele. Cornelia heeft ons super verwend met versnaperingen, drinken en eten. De cilinders en cilinderkop zitten weer op z’n plaats en we hebben de motor weer op de DragonFly gemonteerd. Morgen gaan we de carburateurs synchroniseren. Het is heerlijk sleutelen samen met Coen. We doen alles dubbel controleren, en overleggen vooraf telkens wat te doen. Voorschriften liggen netjes op het bureau, zodat we alles nauwkeurig kunnen plaatsen zoals het hoort.